Tuesday, April 30, 2013

cake and me


Assalamualaikum,


beberapa hari lepas, tiba-tiba datang aura rajin nak try new recipe yang aku jumpa. macam menarik..alhamdulillah hasilnya memang tidak mengecewakan. 

moist red velvet cake.


lama dah tak try buat sebiji cake macam ni. sebab selalu risau nak habiskan. dalam usaha nak kuruskan diri ni. masih tak berjaya..huaaa!! hubby cuma gemar cheesecake. kalau kek lain memang dia tak berapa sangat. makanya tak leh harap dia nak habiskan kek ku ini. tapi takpe, aku tau mana tempat nak habiskan cake nih. hehe..


rasanya perlu edit lagi sikit je recipe red velvet ni.. nak cari yang betul-betul kena dengan selera. 


actually aku teringin nak join kursus buat cake. dah lama teringin! dulu dapat pergi kelas buat homemade chocolate. tu jelah yang dapat. masa tu belum pregnant lagi pun. sekarang ni memang takde peluang lagi nak join kelas. huuuu.. banyak faktor mempengaruhi. kadang-kadang sentap juga ada kawan sindir nape aku tak pegi kelas baking untuk mahirkan lagi teknik dan skill buat cake. yelah, nampak sangat amatur nya aku ni. tapi aku senyap jela. sebab explain pun tak guna. people will never ever understand ur situation..

tapi aku percaya, walaupun tak pergi kursus/kelas aku masih boleh buat yang terbaik. kena rajin cuba dan cuba sampai berjaya. wahhh gitu kaann! hehe.. jauhkan jela aura-aura negative ni. :)




owh seriously cantik cake ni. nak cuba buat cake fondant n bunga macamni. masa first try buat cake fondant time aisy's first birthday memang banyak sangat kelemahan. kena cuba lagi..insyaallah



ingat nak cuba buat cake untuk wedding cousin macam atas nih. cun kan? hehehe tatau la mampu ke tak. kena cuba..



macam ni pun cantik!

it's kinda fun to do the impossible. hehe..yelah macam macaron tu. tak sangka aku dapat buat akhirnya. rasa macam nak give up juga kan. habis duit tu jangan cakaplah. tapi semangat nak buat sampai jadi tu tetap ada. dan kepuasannya tak terkata. hehe..apa pun dengan izin Allah. insyaallah! wish me luck!

Friday, April 26, 2013

Kalau tak suka..

Assalamualaikum,


tadi ternampak status seseorang kat FB yang membuat aku termenung panjang..


Ku cari status kat page Mufti Ismail Menk yang menarik untuk dikongsi bersama..






"The first step to educating those who use the most vulgar and hurtful words or make damaging false accusations is to show them how sensible your reaction is. 

If they have a heart and mind they will come to realise their mistake, learn much goodness & regret their words & accusations. 



Courtesy, kindness, sincerity and love coupled with a genuine concern for the betterment of humanity at large are prime teachings of all heavenly faiths. 




Be careful not to become bad because others are being bad to you.."







kalau tak suka apa yang orang lain buat, tak yah la kita pun meroyan sama kat FB. walaupun itu FB kita. sebab apa yang kita cakap tu melambangkan diri kita. takut nanti kena kat muka sendiri ibarat meludah ke langit. hari ini kita kata orang, esok-esok kita buat macamtu. 



kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita tulis kat FB tu boleh menyakitkan hati orang lain secara tidak sengaja. 



contohnya macam, 


"buat ape makan collagen-collagen ni baik duit tu buat beli makanan yang lagi elok.." 


"buat ape makan rumpai laut tu??murah pon tapi takde collagen.."



habis sentap kawan-kawan yang dok makan atau jual benda tu. (macam aku lah kan..huaa)



contoh jelah.. maksudnya hati-hati dengan apa yang kita nak cakap dan buat walaupun itu FB kita sendiri tapi bukan kita saja yang lihat kan?




Thursday, April 25, 2013

Throwback Thursday (v.1)

Assalamualaikum,

ini pic masa first year kat main campus UIA Gombak. tahun 2004 kalau tak silap aku lah. lama jugak dah berlalu..hehe



my bff gituu


saja teringat nak godek gambar lama. tak banyak aku jumpa. rasanya pic banyak dalam hard copy. tu pun entah mana letak album pic lama ni. dulu masa masuk 2nd year aku hilang satu album besar gambar zaman matrik dan 1st year dgn kawan-kawan. sedih betul. takde soft copy pun. ;( 

ini jelah yang ada. 


godek-godek gambar lama ni nak tengok beza betapa kurusnya aku banding sekarang nih. huaaa!!! siap letak gambar kurus kat laptop ni nak bagi naikkan semangat. bila laaaa nak kurus cenggini balik. ;(



 agak-agak nak melantak macam naga kebuluq bleh la tengok gambar dulu-dulu, sure tak lalu nak makan. hahaha


ps: kan best kalau dok dekat-dekat dgn kawan. leh buat aktiviti mcm dulu2. heee ;)

ni berchatting jelaaa mcm couple bercinta. haha rindu wehh!

lelong! lelong! lelong!

Assalamualaikum,

hari ni ada sale sikit. sape-sape yang berminat boleh la contact saya ya. just for today! 



SALE FOR TODAY!! 

MAIXARA C-SENTIAL: RM85 (NP: RM99.90)

Milky G: RM90/1kotak, RM230/3kotak (NP: 1 BOX RM100,2 BOX RM190, 3 BOX RM260) 

FerWhite: RM90 (NP:RM95)

BEDAK ARAB 50G : RM46 (NP: RM60)

BEDAK ARAB : 25G : RM39 (NP: RM45)

FELINNA LOTION : RM67 (NP: RM75)

FELINNA PMCVC : RM70 (NP: RM85)

X-LOSS PURE TEABERRY JUICE: RM105 (NP:RM110)

all include postage (except sabah sarawah pls add RM4 only)

PM me now! or sms/whatsapp 0196760886


check out our page!


walaupun ini blog personal, tapi takpelah..iklan kan jelah. mana tahu ada yang sudi. :)

have a nice day friends!


Wednesday, April 24, 2013

Wordless Wednesday (v.2)


Assalamualaikum,



lama sungguh tak aktif dengan hobi yang ini. ambil gambar dan edit. sangat lama! bukan la terer mana pun. sikit-sikit je. aku lagi suka ambil gambar. 



one of my fav pic.



kekangan masa membataskan segalanya. 


eceh!

Monday, April 22, 2013

Italian Macaron!



Assalamualaikum,


semalam sempat buat lagi italian macaron. semua bahan dah ada jadi teruskan usaha untuk buat batch yang ke 6.


finally!


tadda!!


alhamdulillah.. jadik. happy sangat-sangat!


alamak tersenget. camne tah nak adjust.

kaki macaron naik almost perfect berbanding dengan batch ke 4. batch ke 5 tak jadik. haha



aku guna filling vanila lemon cream cheese. tak letak gula pun sebab macaron ni dah manis, so letak filling yang masam dan tak manis jadi sangat sedap!




comot comot



nyum nyum..selamat dalam perut dah





actually, aku ada beberapa tips la dalam buat italian macaron ni. 

1- aku buat pakai silicon mat ni memang jadi perfect berbanding pakai loyang biasa. sebab semalam aku piping kat silicon dan juga pada loyang dilapik dengan kertas minya. tak jadik langsung yg pada kertas minyak tu! padahal yang pada silicon well perfect jadik.. kalau bakar tu, lebihkan masa dalam 1-2 minit bakar bahagian bawah so jadi betul-betul masak dan senang nak ditanggalkan.. ada jenis silicon mat yang warna chocolate yang memang biasa orang pakai tapi aku tak jumpa yang tu. yang jumpa jenis kecik macam ni sesuai la utk oven ku yang kecik. kena borong lagi mat nih..


2- kena betul-betul make sure mac tu kering before di bakar. kalau bakar juga dalam keadaan dia lembab dan tak kering memang tak jadi. aku dah cuba.


3- italian mac ni guna banyak tools tapi boleh bertolak ansur tentang cuaca, dan overmix adunan. kadang-kadang kita terlebih gaul kan?takpe kalau guna method italian nih. kalau french memang kena semua perfect. ahh aku masih tak jadi lagi french mac nih..


4-better guna stand mixer untuk buat italian mac tapi kalau pandai nak handle boleh je. aku pun pakai handmixer tapi kena pukul dekat la dengan dapur. sbb kena buat serentak, cairkan gula atas api dan pukul telur. itu pun mula pukul telur pada suhu gula dalam 112c. kena guna digital termometer sng nak baca.


5-kalau untuk french macaron, serbuk almond kena betul-betul kering tak leh lembab. kena tapis. tapi untuk italian aku tak tapis pun. blend sekali dengan icing sugar saja. alhamdulillah jadi.


actually kena try buat dulu. cari kelemahan dan cari jalan nak atasi kelemahan tu. sebab lain orang lain tips dan tekniknya. sesetengah orang tak yah 'jemur' mac pun boleh naik kaki. entah aku memang tak paham misteri macaron nih! hehe 


insyaallah lepas ni boleh laaa ambik order sikit-sikit. hee ;)


oklah, selamat bekerja semua! bye!

Friday, April 19, 2013

How fast time flies! 19months baby!

Assalamualaikum,


tadi bukak blog baca entry lama pasal aisy. dari dia kecik sampai last entry pasal dia. lama juga dah tak update story pasal aisy. yelah, bukan semua benda kita boleh ingat kan? kena flashback satu-satu. rugi pulak tak update perkembangan aisy kat sini..nanti boleh rujuk dan baca balik.. ;)


aisy sekarang 19bulan, 16hari. last timbang berat masa dia umur 18bulan, lebih 11kg. tinggi lebih 83cm kot. masa cucuk tu hubby yang pegang sebab aku rasa tak cukup kuat nak lawan dia meronta tu. tapi tak nangis pun.. hehe..big boy!


sekarang dia makin macam-macam perangai. ada aje idea nak buat sepah. memang suka sangat sepahkan barang. haha..jenuh aku ajar camne nak simpan mainan masih tak jalan. ajar main lego pun dia suka sepah/runtuhkan dari bina. huhu..maybe too soon kot. tak pe-takpe..


walaupun dia masih tak boleh cakap, tapi aku rasa dia faham bila kami cakap. bila ajak mandi, bila nak bagi makan. bila kata NO or TAK BOLEH,dia dah boleh faham. kadang-kadang bila dia memberontak memang cakapla ape pun tak jalan. aisy memang sangat manja. maybe dia takde adik lagi tu yang manja kemaainnn.. 

tak boleh tengok aku duduk rapat or peluk hubby, dia sedaya upaya akan tarik dan pisahkan. hahaha kemainnnn!


suka main lasak-lasak dengan papa dia. panjat-panjat la, ada aje cara dia nak buli papa.

makan ok macam biasa. kalau bagi nasi yg aku masak sekali utk aku dan hubby makan, dia makan sederhana banyak. kalau masak lembik sikit, memang banyaaaakkkk dia makan. menu terbaru yang dia suka, ayam masak halia n blackpapper. memang lajuu je habis. of course masih lagi tanpa garam. suka makan biskut, kerepek and anything yang crunchy..pantang nampak koko krunch dia..habiiissss!


sekarang dia suka memanjat. ape saja yang boleh dipanjat akan dibuat. meja makan ni pon dia boleh tarik kerusi and panjat sendiri. tup-tup dah atas meja makan dah..dah lama juga dia pandai buat benda ni..suka panjat kerusi dan meja.


masih lagi tidur awal. kalau aku off tv dan takde buat aktiviti ape memang layu kuyuuuu jelah mata. kalau ajak bergurau main ke, memang laa segar. tapi boleh nampak la dia dah mengantuk. biasanya aku akan bagi dia tidur dalam pukul 9-10. kalau dia tidur kul 8 nanti bangun kul 5pagi jenuh pulak. dah la bangun tidur suka kacau orang siap tampo lagi pipi aku suh bangun. bagus betul.. haha


haa..satu tabiat dia sekarang ni suka main tangan aku..kalau duduk or baring minum susu or nak tidur, dia akan tarik tangan aku nak usap-usap, picit-picit laaa.. selagi dia tak nyenyak memang aku tak leh gerak or tarik tangan tuu.. penah la beberapa kali tidur betul-betul sebelah dia..sudahnya sampai siang aku tak leh tidur lena..huhuuuu.. sibuk nak tarik tangan. bila sembang dengan makcik hubby, dia kata aisy ikut perangai papa dia masa kecik suka buat macamtu juga. huhu..patutlaaaa...


sejak dia setahun memang ajar tidur tilam sendiri. nanti nak ajar dia tidur kat katil sendiri pulak.. lama tak bagi dia tidur katil, takut jatuh.


aisy suka baby. kalau nampak baby excited dia nak main cak cak dengan baby tu..tak pon nak tenyeh baby tu. hehe.. entah bila ada rezeki aisy nak dapat adik ni, wallahualam. Moga Allah murahkan rezeki.. nak gegirl plak. hehe ;)


oklah tu jela buat masa ni.. update lagi nanti!

meh layan pic aisy affan ni..



 muncung itik ke yang?



 suka lepak kat uma tok cik dia main kat bendang.. hehe




kat pantai songkhla, nampak excited nak main tapi masih takut bunyi ombak.. hehe



papa belikan aisy dua ekor rabbit. huhu..upin dan ipin la panggil. haha 



habis lunyai dia kerjakan rabbit tu..



haha..masa mula-mula tu dia sedaya upaya cuba nak masuk dalam sangkar rabbit yang kecik tu. haddoiii
bila lepaskan rabbit ni aku hangin dia makan daun-daun bunga aku sampai togel! hangiinnnnn rasa nak sembelih buat sate!


ni masa pegi ice dome kat hatyai. alahai jadi perhatian si kecik ni.. comel cam pingu! hahaha..klaka tengok dia jalan. habis orang posing ambik gambar dia kacau berdiri sama. 





suka buat sepah. nampak bedak habislaaa




see! tau tau dah ada atas meja makan! bahayaaaa btul awak nih laa





bagi keropok makan senyap-senyap kat sini yeee... 



nampak bakul pon bleh buat main.. 


first hair cut. aku cuba nak potong sendiri tapi habis tobek tobek kepala anak aku. hahahaha..siannnn..nasib baik boleh repair. habis tu aku gunting tak mau dok senyap..haa mamak ni potong tau takut!

kelakar la awak ni!


aisy cam pingu! comel!



love u so much baby!

Jumm'ah Mubarak Everyone!


Assalamualaikum

semoga semua baik-baik aja..




betul kan? ambil iktibar. huu~



 how to be happy??


=)


sunnah-sunnah yang elok diamalkan di hari jumaat


sama-sama perbaiki diri :)




ps: rindu kat my family. harap-harap semua baik-baik aja. sentiasa dalam redha Allah..

Thursday, April 18, 2013

Cheesy Layer Dessert!

Assalamualaikum, 


nak bagi korang terliur sikit nih. 

hehehe





dessert ini sangat la sedap dan sesuai untuk semua event. simple yet so delicious! 

sungguh tak tipu




boleh order kalau nak.. hehe






leh visit page ini untuk pelbagai dessert yang besh!

Wednesday, April 17, 2013

Sambal paru


Assalamualaikum,

hi kawan-kawan.. hari ini nak cerita pasal menu kegemaranku, sambal paru! oh yeah..!

hehe..

hari itu ada kawan tanya resepi bila aku upload gambar menu ni kat instagram. hari ni aku rajin nak buat sambal paru maka bolehlah update di sini.. actually aku belajar makan sambal paru ni masa kat universiti. parents aku jarang beli paru ni..bila dah rasa sedap memang kalau boleh nak makan hari-hari. hehe

meh kita cerita sikit camne nak buat. actually banyak kerja sikit kalau nak masak paru ni.


mula-mula basuh bersih-bersih dan potong sederhana besar. kadang-kadang masa beli tu dibaginya seketul besar paru ni kan. so potong sederhana besar dan rebus sampai masak. nak tahu macamana dah masak bila korang potong isi tengah elok la. xde kemerah-merahan mentah.


ok sambung balik.bila dah rebus, boleh hiris nipis-nipis. senipis yang boleh.kalau tebal-tebal memang tak sedap nanti liat. letak serbuk kunyit dan sedikit garam dan goreng.






kena goreng sampai betul-betul garing ye. kalau tak garing nanti liat masa makan..



aku ingat lagi time masak paru untuk family..abah beli dalam 500gram kot, tak sempat buat sambal, goreng macam ni habis diratah kami. haha.. last-last abah beli paru sampai sekilo. baru puas hati dapat makan. 



sesetengah kedai malas nak rebus dan goreng bagai, terus hiris nipis dan buat sambal. memang aku tak suka kalau mcmni. rasa tak sedap..huhu


 
   



then tumis la cili blend. aku memang biasa buat stok banyak cili blend ni. senang nak buat sambal. masa tumis tu letak sekali asam keping dan serai. tumis sampai naik bau dan pecah minyak. masak sambal kena betul-betul nanti orang sakit perut makan cili tak masak..


letak garam sikit, sos tiram, dan tomato, gula kabung/gula biasa/gula perang


letak sedikit air.


ada orang suka sambal berkuah ada yang suka sambal kering. aku suka dua-dua. tapi untuk paru ni aku suka sambal kering..

letak air dan bagi cili tu masak lama sikit dalam 15min at least. kalau kering tambah lagi air.

kalau suka yang kering, masukkan paru bila sambal hampir kering tapi belum sepenuhnya kering. kiranya ada kuah sikit-sikitlah. masa ni pasang api besar terus, letak paru, gaul dan gaul sampai kering dan off api dapur. aku buat tadi tak sampai 2min pun. so paru tu akan masih terasa garing. teknik ni boleh juga guna kalau nak buat sambal bilis yang garing. hehe..nyum nyum




taddaaa!! dah siap! 






boleh letak ape-ape utk hiasan.


Monday, April 15, 2013

musim harumanis



Assalamualaikum,

sekarang ni dah masuk musim buah harumanis. hehe..siapa yang memang penggemar buah ni mesti tak lupa nak beli.



actually aku tak pernah pun makan buah ni dulu. makan masa pas kawen dgn hubby dia bawak balik kl masa tu tengah preggy kan aisy.



masa makan tu memang rasa manis la. tapi aku rasa biasa je. sebab aku penah makan pelam yang lagi manis dari harumanis. masa tu laaa..



pastu kelmarin aku cakapla hal tu kat hubby. dia kata maybe sebab ada beberapa kualiti pelam harumanis ni yang buat rasanya sedikit berbeza. kalau buah yang masak di pokok dan terus dipetik dan dijual, memang manis sangat! kalau yang diperam tu mungkin sedikit la beza. tapi masih manis. tekak aku ni je pelik sikit kalau bab pelam nih. orang kata manis aku kata masam. hahaha






so semalam, trylah pulut harumanis nih. orang utara memang gemarkan makanan nih. pertama kali aku try. haha asyik merengek tak mau tapi hubby dah orderkan so kena lah makan juga. end up aku cuma makan sikit je pulut dengan harumanis tu. aku rasa tak kena langsung dengan tekak. hahaha



as for me pulut sesuai makan dengan sambal yang pedas2 macam sambal bilis or sambal sotong ke. baru terbaik. tapi harumanis tu memang super duper sedap wehh.. makan kat pusat pertanian kot. entah aku tak pasti ape nama pusat yg jual harumanis tu. 



aku dapat makan sikit je buah tu. selebihnya si kecik ni haaa! kemaainn dia. 2 gelas air jus buah harumanis dia bedal sorang. buah tu pon dia bedal jugak. memang suka buah yang manis sikecik nih. kena suh hubby beli banyak skit buah tu. 



dengar kata makin mahal buah harumanis nih. sampai RM18 sekilo wehhh! ish ish..tapi memang sedap.



so mehla datang perlis ye beli buah harum manis. ujung bulan 5 dah abis dah musim nih. laju je. tahun lepas siap ada kes kecurian buah harumanis lagi. dahsyat betul penangan buah ni.. =)




p/s: dah macam ejen pelancongan negeri perlis plak. hahaha

Wednesday, April 10, 2013

Wordless Wednesday (v.1)


Assalamualaikum,

hi kawan-kawan, saya dah update beberapa gambar long skirt, maxi dress dan polkadot skirt yang murah-murah aje! check out our fanpage ya! atau pun blog ini untuk lebih info. 





thank you!

Monday, April 8, 2013

Laksa Utagha


Assalamualaikum,

hari ni nak cerita tentang laksa. actually, aku bukanlah penggemar laksa. memang kureng sikit laksa-laksa ni. kalau ada mee kari dan laksa memang aku tak pandang langsung laksa ni. haa gitu kaw hantu kari.


tapi bukanlah bermaksud aku tak makan langsung laksa ni. makan je cuma bukan fav. sebab apa? kebanyakan laksa yang makan mungkin tak menepati piawaian tekakku. hambik kaw tekak pon ada piawaian kaaannn.. lain tekak lain laaa piawaiannyer kan (pebenda kau mengarut nih?)

aku suka laksa yang pedas dan pekat dengan isi-isi ikan. kadang-kadang makan laksa ni pedas dengan cili potong (cili padi ijau yang dipotong nipis tuu) tapi aku suka kuah laksa tu sendiri yang pedas tanpa perlu tambah cili potong lagi. cerewet laa mak jemah nih kaannn



dah kawen dengan orang utagha ni kenalah belajar makan makanan depa. belajar makan dulu ye. baru belajar masak.

haha


Kalau korang datang ke perlis, tempat laksa yang boleh dikatakan sedap di Dfatinnaz Corner (kalau tak salah inilah nama kedainya). lokasi aku tak reti nak explain almaklumlah belum hapal sangat peta perglih nih.


tapi bagi aku kureng sikit sebab tak pedas kuahnya..tapi pekat dia memang ummpphh lah! 

orang utara ni makan laksa dengan kicap. tapi aku tak suka. macam pelik pulak untuk tekak aku..hehe

laksa the best yang aku suka antaranya laksa makcik hubby. first time makan..pergghhhh!! meleleh air mata air hidung menikmati kepedasan kuah laksa itu. haha..seriously sedap. dengan tak malunya aku bertambah-tambah makan..

so beberapa minggu lepas, tekak aku dok teringinnnn nak makan laksa makcik nih...aku bodeklah dia suh ajar aku masak. ku belikan 3kilo ikan kembong. hambik kau macam nak bagi satu kampung makan!

masaknya simple je tapi teknik dan campuran bahan-bahan tu yang buat sedap.

bagi aku resepinya ni simple. ada orang letak isi belut la..isi ikan ape-ape lagi tah. aku cuma tau ikan kembong jek.

makcik hubby kata ikan kembong dah okay sangat dah.

resepi:

1kg ikan kembong (agak-agakla nak masak berapa byk)
cili kering
bawang merah
bawang putih
belacan
asam keping
bawang besar
timun
ulam/daun selum
limau kasturi




makcik hubby suka pakai laksa jenis halus. aku rasa tak jumpa kat selangor lagi laksa jenis ni. selalu yang besar-besar tu je. yang ni memang senang nak celur kejap je tak yah lama dan tak liat. sedap!


mula-mula siangla ikan tu bersih-bersih. rebus sampai masak. asingkan isi ikan dengan tulang.
blend kasar isi ikan tu. lagi sedap nanti kuahnya kalau kita makan ada sikit ketul isi ikan tu kan? lepastu blend jugak tulang-tulang ikan termasuk kepala suma. tapi nanti ambik airnya aje..tapis isi tulang ikan blend tu jangan masukkan sekali pulak wehh.. masa blend tulang ikan tu boleh buh air asam jawa sedikit.

then blend cili kering bawang merah bawang putih semuanya sampai halus. ikutla nak pedas tahap mulut keluar naga buh banyak lagi cilinya. haha

jangan lupa letak sedikit belacan masa blend tu ya

pastu rebus dalam periuk semua bahan yang di blend termasuk isi ikan dan air ikan tadi. tengok collage pic kat atas belah kanan tu kuah laksa tengah rebus. air tu agak-agak sendiri nak pekat macamana kan. kalau suka cair buh banyak la airnya. suka pekat buh sikit. 

pastu boleh letak bunga kantan dan garam secukup rasa. rebus sampai masak lah ye.

makcik hubby kata kuah laksa sedap dimakan sehari lepas masak. maknanya kalau nak makan hari jumaat, hari khamis dah boleh masak lah.. aku tak kira masak time tu gak aku telan. hehe

boleh la letak daun kesum ke ape korang suka. aku tak suka daun tu..sebab nanti bukan boleh makan pon daun tu buat semak kuah laksa aku je.haha..tapi seriously aku tak suka kalau pegi kedai makan laksa orang hidangkan byk daun-daun yang xleh makan dalam kuah laksa. please la asingkan dulu..



taddaaaa!! ini hasil laksa yang sedap nyummeehh.. aku makan 3kali pada hari yang sama. alhamdulillah! bolehlah cuba ya! ;)

Sunday, April 7, 2013

coming soon!


Assalamualaikum,

hi kawan-kawan sekelian,

sudikanlah like fanpage kami  ini ye..

beberapa produk baru akan diupload di fanpage ini, kalau sudi boleh support business kecil-kecilan ku ini.




thank you!

Wednesday, April 3, 2013

bubar sudah!


Assalamualaikum,

akhirnya!!! diumumkan juga pembubaran parlimen.. hehe

bosan jemu dan segalanya lah menunggu bila lahhhh nak bubar parlimen. bila lah nak pilihanraya nih! fed up wehhh..dari tahun lepas cuti hubby dibekukan. tak boleh langsung ambik cuti. harap cuti mingguan je. itu pun dah penuh dengan jadual kelas. bayangkan lah betapa fed up nya aku menunggu. kena ulang alik selangor perlis sendirian. phew! 






so tiba lah masanya kita menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat untuk mengundi. memilih pemimpin yang kita rasakan layak untuk mentadbir dan memperjuangkan nasib rakyat.



 agak-agak betul ke ramalan sotong nih? kwang kwanggg.. (jangan percaya ramalan mengarut-ngarut nih. kurafat! syirik!)



kali ini merupakan kali ke dua aku akan mengundi. of course mengundi di selangor. Insyaallah aku akan balik kesana. SENDIRIAN lagi lah nampaknya. hubby sure super duper busy. bila parlimen dibubarkan, kemungkinan besar dia kena kerja everyday tanpa cuti langsung sehingga pilihanraya habis. huaaa....




apa pun, semoga tiada la perkara/insiden buruk dan negative yang berlaku sepanjang musim kempen dan pilihanraya nanti. nak harap pilihanraya yang tulus dan telus? entahlah.. harap-harap semua jujur lah nanti masa mengira undi kan.. walaupun agak mustahil.

 'hantu-hantu' yang akan 'bekerja keras' masa pilihanraya nanti harap-harap dikeras kejungkan lah korang semua! dok jauh-jauh sana tak payah sibuk sibuk nak mengundi sama!




so, selamat berkempen! selamat mengundi!


jadilah pengundi yang bijak! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails