Tuesday, October 16, 2012

hye hye!

Assalamualaikum,

lama tak update. sorry :)

banyak sangat benda terjadi beberapa minggu ni yang buat aju keletihan yang amat.

first of all..kek 2 bijik tuk cousin's engagment tu jadi. aku sempatla tunggu mintak dia potongkan nak rasa.hehe..sendiri buat tak merasa la kan. Tp memang sedap devil's food choc cake ni.aku buat 3 lapis dan letak creamcheese fros kat setiap lapisan tu.menambahkan lagi kesedapannya.hehe..dengan choc ganache diatas. Perghh!! hehe..tryla buat ye..

Balik kelas around 11pm terus kung kang kung kang kat dapur buat 2 bijik kek.mata dah kuyu.badan dan lembik.tp gagahkan jugaklah..huhu.. okla kan menjadi jugak ;)

ok done part tu.

sekarang dah masuk week 6. fuhh..cepat nyaaa. so dah mula berlambak2 assignment masuk. mood masih xberapa. jealous tengok kawan2 dah grad.sobs. Dorang suma batch aku. dan agak best dgn dorang.huhu..sedey xdpt konvo sama.

Btw hubby pun dah start sambung masters n busy dengan kelas dia.lucky him just 2 subject jek. But now dia fahamlah kelas masters xmcm degree. letih byk keje.but seronok ;)

aisy baru je baik demam. balik dr majlis umah kazen tu tiba2 panas. tapi xteruk mcm dulu. bagi ubat terus ok sikit. Pas demam akal baru dtg. huhu..suka merajuk hempuk kepala.aduhai... geram btul.bukan apa kesian sakit kepala dibuat mcmtu. kdg2 merajuk terus meniarap n hempuk kepala kat lantai sampai gigi berdarah.sobs. Haddoii... hopefully akal ni xlama lah.

i guess thats all.

have a nice day!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Sunday, October 7, 2012

kay cee bie ;)









bila boring-boring tak tahu nak tengok movie ape dan dah bosan asyik tengok HowIMetYourMother back to back.hehe..so layan la citer ni. my fav movie.jarang tengok sebab sure meleleh je air mata tengok.


 sobs =(



ps:

kay-Ketika

cee-Cinta

bie-Bertasbih




Saturday, October 6, 2012

mission impossible?















Assalamualaikum,

subhanallah! cantik kan kek-kek ini semua?? ;) terliur tak? heee


actually, next week i need to make 2 cakes for my cousin engagement. she asked me to do for both side. so pening kepala aku nak cari design cun-cun. hopefully i can make it nice and beautiful for her. she'd help me alot during my wedding preparation so its time to 'balas jasa'.hihi..


actually she requested chocolate cake for her and carrot cake for him. so my plan nak buat devil food choc cake utk die.decoration masih not sure.hope menjadi lah!


wish me luck ;)

Friday, October 5, 2012

Pray, Pray and Pray!


Assalamualaikum..


MasyaAllah, kejap saja dah jumaat. Cepat sungguh masa berlalu. Pernah terfikir, apakah aku sudah cukup manfaatkan masa yang ada?kadang-kadang mengeluh masa seolah tak cukup. Bukan tak cukup, tapi kita sendiri yang tidak pandai mengatur. 


seseorang pernah berkata, kalau kita sentiasa negative, segala yang mudah menjadi susah, apatah lagi yang susah, jadi bertambah-tambah susah. Jadi, kena lah tukar pemikiran kita menjadi seorang yang lebih positif. Banyak juga kebaikannya. Tapi, biar berpada-pada. Pegang pada yang nyata. Kalau terlalu positif, kadang kala seperti tidak boleh menerima kenyataan pula. =) masing-masing faham kan?



aku mahu positif. Insyaallah, Allah ada untuk membantu asalkan kita berusaha. Kalau takde duit, tak boleh lah nak doa mintak Allah turunkan duit dari langit. ish ish..kena mintak Allah murahkan rezeki pada kita, minta diberi peluang mencari rezeki yang halal. apa yang perlu kita kena USAHA. takde rezeki datang bergolek. =) Insyaallah ada rezeki untuk ku.



kadang kala jadi tak yakin dengan diri sendiri. Mampukah aku buat?perkara yang buat aku risau sekarang adalah subject statistic ni. Rasa macam teruk benar aku nak faham. Memang slow betul part kira-kira ni. =( Harap-harap Allah permudahkan untuk aku memahaminya. Bila dah macamtu, usaha kena lebih kan?Insyaallah, semua akan okay =)


fitrah manusia bila dah susah baru terhegeh-hegeh berdoa mintak tolong kat Allah. Bila senang, mudah lupa diri. Sedangkan, masa senang itu juga ujian buat kita. semoga kita semua bersabar dengan ujian yang diberi oleh Allah. Tidak kira ujian dikala kesusahan, atau kesenangan. Apa pun yang diberi, kena belajar bersyukur. Untuk bersyukur pada Allah, tak semestinya kena tullis status FB, atau coret kat blog ke ape kan? =) doa pada Allah, berterima kasih pada Allah. Dia Maha Mengetahui  =)



Salam Jumaat semua. 


Have a nice weekend!

Wednesday, October 3, 2012

fed up!

Assalamualaikum..

lama la tak berupdate. rindu nak membebel kat blog hari-hari. Tak payah susah payah paksa orang 'dengar' apa kita nak bebel.kan?

banyak benda yang aku tengah fed up sekarang ni

fed up bila masalah internet masih tak settle lagik. line kejap ok kejap tak. tapi sejak mereka dah 'upgrade' modem dan sebagainya bulan 6 lepas till now, line TAK PERNAH laju. loading semedang. memang aku dah sangat FED UP! buat report berkali-kali. technician datang dah 2kali.modem dah ganti baru dua kali. pun tak ok. aku rasa nak hempuk je modem yang ada nih. menyusahkan aku. nak cari journal or google info ape pun payah! bencik~ menambahkan stress je


fed up dengan orang yang pandai pergunakan kita untuk kepentingan diri. masa susah pandai cari kita. time kita susah, buat-buat tak paham. hmm.. so aku rasa perlu berhenti berharap pada orang lain. selagi boleh buat sendiri, buatlah.


fed up dengan orang yang tak reti-reti nak faham situasi aku yang duduk jauh dari universiti. kalau nak buat discussion bukan pada hari aku ada kelas memang aku kena fikir berkali-kali. kalau aku tak dapat datang tu kena lah faham. so far aku jarang tak datang kalau ada discussion. tapi kalau buat pada hari yang aku takde kelas memang payah.hmm..kalau dekat takde masalah. tapi jauh, aku kena drive pergi balik 4jam. dengan letih dan kos minyak tol semua tu..just mintak faham je situasi aku. takpelah tanak faham. aku mahu berhenti berharap pada orang lain. lantaklaaahh


hmm...macam-macam hal la kan sekarang. lepas satu satu yang datang. fed up!


*hari rabu yang memang stress

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails