Friday, September 30, 2011

30 september

today is my mother's birthday yang ke 58.


hopefully makin sihat dan ceria.


dua tiga hari ni aku malas nak berhapdet sebab husband ada dirumah. so tengah menyeronokkan diri while dia tengah cuti seminggu nih. huhuhu


baby aisy semakin sihat dan aktif. huhu..aktif menyusu ye. selagi dia tak kenyang, letak je dia kat bantal dan tilam terus menangis. biasanya dekat dua tiga jam juga menyusu..huhu


minggu depan akan genap sebulan. tatau la bape berat dia sekarang. hari tu nurse datang rumah timbang dah naik ke 3.5kg. baru 20 hari masa tu.


my dad pulak dah beransur sihat dan luka pun sikit-sikit dah sembuh. cuma part ingatan dia tak berapa lagi. hmm..kalau accident yang membabitkan kepala ni memang la susah nak kata kan.. risau tengok ingatan abah yang macam tak berapa ok. kadang-kadang benda pelik-pelik yang dicakapnya. apa pun harap abah sihat la..


btw, ahad akan ada kenduri aqiqah aisy kat rumah aku nih. sebab tu dua tiga hari ni semua orang kelam kabut sibuk. abah nak juga buat this week. maybe sebab husband ada dan cuti lama. so better buat je terus.. kambing bakaq tuuu.. nyum nyum nyummmmm!!!




Wednesday, September 28, 2011

Wordless Wednesday (v.7)

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, September 27, 2011

facebook vs hendapbook

Rasanya semua yang ada facebook mesti tahu dengan perubahan mendadak 'rupa' facebook kan? dah jadi makin public semua aktiviti kita buat.


gambar yang diupload dah jadi besar gabak kat wall kawan. siap buleh nampak lobang idung lagik.


pastu ada satu 'kotak' kat belah kanan paparkan aktiviti kita. apa yang kita komen, post, like kat status orang suma kawan-kawan boleh tengok. haih..


mula la masing-masing post status ni..



"KEPADA SEMUA KAWAN2 & AHLI KELUARGA SAYA DI FACEBOOK,

Boleh tolong sy utk buat satu perkara nih : halakan mouse anda pada nama saya, tunggu satu kotak keluar dan lihat pada option Subscribe. Cari "Comments & Likes" dan klik situ [uncheck the choice]. Ini utk mengelakkan apa shj komen yg sy tinggalkan pada post/status/gambar kawan2 menjadi terlalu umum hingga boleh dilihat oleh orang2 yg tak berkenaan.terima kasih banyak atas pertolongan :) lepas tu jangan lupa utk copy paste di wall anda untuk mengelakkan SETIAP PERBUATAN anda di post di bahagian kanan Home facebook dan menjadi tontonan ramai.."


sebelum ni hampir separuh 'friends' aku dah remove kat facebook tu. Rasanya kena remove lagi. Mana-mana yang aku rasa tak perlu atau takde kaitan memang perlu di remove. Makin dah tak seronok dah facebook ni kan. Yang betul-betul 'kawan' je perlu ada. Yang stalker ke ape suma tu tak perlu. semak btul. Makin dah tak seronok dah. Sekarang ni kalau tak online check fb berhari-hari pon dah tak heran dah. Nak publish ape-ape pun kena fikir banyak kali dulu skg..




hmmm...


.............................................................................


esok papa 'aisy balik. yay!



Sunday, September 25, 2011

zombi

hmm...



my dad dah ada dirumah. kelu lidah tengok condition abah. tak pernah tengok dia accident teruk macamni. muka memang teruk. berjahit banyak sangat. bengkak sana sini. huhu..sedih. tak lalu nak tengok selalu. my mom and adik-adik la yang sibuk jaga abah sekarang. Aku sibuk la jaga si kecik ni..


kalau ikutkan sebenarnya abah xleh balik lagi. tapi tu la..aku nak maki hospital sini dah tak larat. dah jadi mak ni kena behave lebih lagi. huhu..service teruk cam hape. letih dah nak cakap.



apa pun aku harap sangat abah pulih sepenuhnya dan takde ape yang serius. hikmahnya aku rasa abah dapat rehat sepuas-puasnya. sesiapa yang kenal abah memang tahu dia adalah manusia yang tak reti duduk diam. pagi sebelum accident tu dia duk plan dengan adik aku pasal kenduri aqiqah yang cadangnya nak buat minggu depan. sibuk plan nak buat kambing bakar bagai. siap ajak my mom balik johor nak cari kambing extra lagi.. dan dia accident tu lepas solat maghrib di surau dan on the way ke rumah embah @ nenek aku. Kemungkinan besar untuk kabarkan tentang kenduri tu..



ingatan abah masih belum pulih sepenuhnya. masih tak ingat kejadian malam tu. yang di ingatnya beberapa perkara sebelum accident. huhu...sedih sedih.



semua orang di rumah memang dah macam zombi. especially aku lah. semua sibuk dengan macam-macam hal. my dad yang tengah sakit and me yang tengah berpantang. jadi semua orang diperlukan setiap masa.



aku dah macam zombi sebab apa? baby aisy dah pandai jaga malam. sebelum ni memang jaga. tapi hanya merengek nak susu. sekarang dah pandai ajak main. bagi la susu banyak mana dia tanak juga lena. huhu..so nak tanak kena layan. Tapi semalam dia kerap sangat bangun. sejam sekali sampai aku dah tak larat nak layan. my mom takde sebab jaga abah. sebelum ni kalau aku tak larat, mak yang akan jaga dan layan si kecik ni. huhu... sekarang kena berdikari.



n now si kecik tengah berjaga. aku biarkan dia main sorang-sorang. kang dia nak tido baru tido sama. semalam pun aku tak larat nak layan.. aku terlelap sampai la dia merengek 2 jam kemudian sebab lapar. huhuhu..pastu sejam sekali merengek lapar lagi. huhu..bangun pagi dah bengkak mataku.. arini sure bengkak lagi tapi sebab banyak menangis. huhu..



siang hari aku pun dah macam si kecik ni. asyik tido aje nak recharge balik tenaga. cuma kerap terganggu sebab orang asyik datang. yang jenguk baby dan juga jenguk abah. meriah je rumah..



tapi ntahlah..kepala tengah pening. orang kata kalau kepala pening tu bentan. huhu..tatau la. aku dah kerap pulak sakit kepala. aritu macam nak hantuk kat dinding pun ada dia punya sakit sampai mak kena urut n picit bagi kurang. huhu..


apa pun harap abah sihat semula seperti biasa..and baby aisy membesar dengan sihat dan kuat. dan aku, harap-harap cepat slim macam dulu. erk, dulu tak la slim mana tapi okay la banding skg kannnnn..lepas je beranak tu berat dah turun 10kg. kan best kalau berat naik aritu cuma 10kg jek. dah slim dah aku skg. tapi yang naik berkilo kilo. huhuhuhu..nak makan jamu ape pun tak berani lagi. si kecik ni baru je nak baik kuning. tunggu laaa nanti..huhu..berkorban demi anak kan..



oklah..nak sambung layan si kecik nih..dah bersilat berkungfu dia mintak perhatian..






Friday, September 23, 2011

malang memang tidak berbau!

abahku kemalangan. ;(



Jatuh motor and now tengah tak sedarkan diri di hospital. harap-harap takde apa yang serius. ini pertama kali dengar abah accident macam ni. Selalunya teruk mana accident abah masih sedarkan diri. maybe sebab faktor umur. huhuhu..



malang memang tak berbau. so hati-hati la dijalan raya..

Wednesday, September 21, 2011

wordless Wednesday (v.6)



teramat rindu

Monday, September 19, 2011

Day 16

pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 16 usia babyku. kejap je kan? tup tup nanti dah besar dah baby 'aisy ni.


petang tadi after zuhur, aku dan mak ke klinik bawak baby 'aisy tuk check kuningnya. Alhamdulillah dah turun banyak. walaupun belum sembuh sepenuhnya tapi aku yakin dalam beberapa hari ni insyaallah akan turun lagi kuningnya..


masa kat hospital dulu sampai 3 ratus lebih tahap kuning dia. Tadi turun dah ke 173.4


Alhamdulillah. syukur sangat-sangat. Doktor pun kata tak yah datang lagi dah untuk test.



macam-macam petua orang bagi untuk turun kuning ni tapi aku rasa semua tak berkesan sehinggalah aku mula bagi susu formula. TERPAKSA. dah abis daya dah. Bila ada saja suggestion yang aku rasa tak bahaya untuk cuba, aku cuba.


Baby 'aisy sangatlah kuat minum susu. Kalau tak bantu dengan susu formula memang dia tak kenyang. Pulak tu dia jenis tak sabar. Kalau menyusu nak kenyang cepat so leh sambung tido cepat. huhu..so nak tanak kena laa campur. Kalau malam saja dia boleh minum susu sampai lebih 5-6 kali. Sekali minum mesti lebih 2oz. huhuhu...


kalau ikutkan aku nak sangat bf sepenuhnya tapi my mom duk pujuk aku jangan sedih sebab tak semua anak sama. anak aku ni sangat kuat menyusu dan dia jenis tak sabar. Nak kenyang cepat. kalau tak sediakan stok susu yang cukup memang kena bantu dengan susu formula.. huhu


siang pulak rajin tido. bangun bila lapar atau ada yang kacau dia tido. Malam sukaaaa bangun tahajjud bak kata mak aku. hehehe..


yang kelakar tu ada waktunya aku tido lena tak sedar diri langsung. Baby 'aisy duk laa merengek nangis. Bukan lapar tapi kesejukan. nasib baik my mom ada sekali. dia laaa yang jaga and pangku baby. aku dah tak sedar diri. hahaha..tak senonoh punya mak la aku nih kan..huhuhu



next week insyaallah nak buat kenduri doa selamat dan cukur jambul si kecil ni. Buat biasa-biasa jek. My mom tanak buat berendoi ke apa tah namanya tu.. hehee.. walaupun aku dah berangan-angan nak buat cenggitu.. hehe..xpelah..tak penting pon..



tak sabar nak tunggu minggu depan sebab papa 'aisy pon cuti lama time tu. heee ;)

Saturday, September 17, 2011

busy weekend

dari semalam sampai ahad ni rumah aku akan meriah dengan kehadiran sedara mara dan sahabat handai datang melawat me and baby 'aisy.


semalam n hari ni my cuz datang satu family dari muar. then, ptg td my cuz n mak long dari batu pahat lak dtg..



tonite, my husband ngan mil akan tiba. ahad pulak kawan kelas datang beramai-ramai..


meriahhh!!



but rite now kepala aku pun tengah sakit yang teramat. huhu..kurang tido punya pasal. huhu




dah tetamu datang cam tak syok laa aku nak bantai tido je kan. malam da memang asyik berjaga kejap-kejap bila dak kecek ni nak susu..



apa pun enjoy...



:)

Thursday, September 15, 2011

Kelahiran pertamaku

how to begin eh?


hmm...


awal-awal lagi husband told me yang dia kena kerja masa hari raya pertama dan tak dapat balik ke sini bersama aku. Dan after abis kerja petang tu, dia terus gerak ke sini malamnya. Masa tu dia cuti dalam 3 hari sampai 2hb september.




i kept asking him, camna kalau aku tetiba nak beranak time dia takde kat sini? sempat ke dia nak rushing balik ke sini?? dan macam-macam lagi persoalan yang merisaukan aku tanya..




aku memang naaaak sangat lahirkan baby saat dia ada kat sisi aku. Nak dia temankan the whole time. Nak dia masuk ke labour room walaupun aku tahu beranak kat spital kerajaan tak leh masuk. (hanya certain spital kerajaan je bleh masuk)




raya pun kami tak kemana sangat. Just melepak bersama di rumah. Ada sekali tu aku merengek ngada-ngada nak makan pizza, tapi husband saja 'racun' cakap burger GCB sedap. dia baru makan malam on the way balik ke kampongku.. so last-last kami melepak laa di mcd kuala selangor tu. Dah la dok keje jaaaammm aje tg krg n kuala selangor ni. punyaaa la banyak kereta kat jalan. huhu..




lepas makan tetiba husband ajak ke low yat, kl nak beli barang tuk ipadnye. aku dengan sarat marat perot tu pon ikut jelah.. raya pegi jenjalan kat kl. hehe..tp orang pun ramai jugak la kat sana. ingatkan da takde orang langsung.




Masa last day husband cuti on 2nd september, tetiba aku tergerak hati nak ajak husband teman tuk check up kat klinik medina tu. sepatutnya appoinment 5hb september. So aku call la klinik and doktor nak tanya bukak ke tak. Tapi hampa sebab klinik tutup. So aku pun pegi jelah check up kat klinik kerajaan biasa tu. Memang patutnya pegi check up kat sini tp aku nak scan baby. After jumaat prayer, husband ajak pegi klinik. Bila tiba kat klinik, check up macam biasa..




aku pun cakaplah kat doktor yang perut dah kerap rasa mengeras..kerap rasa sakit itu ini suma aku cerita. last-last doktor kata nak 'seluk'. gulp!




bila dah kena 'seluk' rupanya dah terbukak 3cm dan doktor arahkan segera ke hospital tuk bersalin. Aku terus cakap tanak bersalin kat spital sini, nak sungai buloh. Tapi doktor tak kasi dengan alasan takut tak sempat. Makanya dengan hati yang gundah gulana, aku ikutkan jelah..





Balik rumah terus kabarkan kat family yang aku dah nak beranak. Memasing macam excited tapi aku tak rasa seronok sebab kena masuk spital sini. huhu..muka sedih habis dah time nih. Siapkan barang-barang..aku sempat la mandi manda suma..before ke spital sempat singgah kedai mamak makan nasi goreng ayam. hahaha..





Jam 530petang, bila tiba hospital, terus masuk labour room tuk buat ctg. then kena seluk lagi buat kesekian kalinya...based on ctg, nurse kata takde contraction. pastu bila doktor datang, dia boleh tanya aku kenapa aku datang cni. bleh tak aku rasa nak lempang kaw kaw doktor tu???!! apa ingat aku datang tu suka suki ka? huhu..of course la datang sebab dah nak beranak..plus doktor kat klinik tu dah bagi letter suma dah. aduhai...



malam tu aku stay laa kat wad yang pernah aku stay sebelum ni. husband sentiasa ada datang teman sampai pepagi buta. Mak guard sibuk je menghalau suma. nyampah aku. gila kuasa betul. bukan husband masuk wad pun. Aku lepak dengan husband kat ruang menunggu di luar wad pon. haih..


dari kena balik ke perlis, husband terpaksa extend cutinya lagi.



esok siangnya on 3rd september kawan-kawan datang jengah. Asalnya nak beraya kat rumah but i told them yang aku dah masuk wad. but still takde gaya cam nak beranak pun lagi. Aku duk risau dapat ke tak beranak nih. Sebab husband pun dah extend cuti. Aku dah memang rasa sakit tapi buat ctg takde contraction. Nurse kata kalau ada pun tak kerap. Doktor pulak kejap kata ada bukaan kejap kata takde. last-last, sorang doktor cakap nak transfer aku ke sungai buloh!



masa ni hati dah seronok dah! yayyyyy!!! hehe



ini la pengalaman pertama seumur hidup aku naik ambulance. nenoneno..hehe..



aku tak nak baring pun dalam tu. Takut nanti termuntah. Sebab masa tu baru ja lepas makan. Husband pun naik ambulance sama teman aku. My brother follow dari belakang. Masa dalam ambulance ni laa dah mula seribu satu macam perasaan yang datang..entah camne, tetiba rasa sebak sampai meleleh air mata. Walaupun husband ada kat belakang time tu. Rasanya dia pun tak pasan.



rasa sedih, risau dan bermacam-macam lagi. Masa ni terfikir dapatkah aku bersalin dengan selamat. Banyak betul buat dosa dengan husband nih. huhuhu...Tapi dah mintak maaf awal-awal dah..huhuhu



Bila sampai je kat hospital sungai buloh... kagum terus aku. Ganasnyaa spital nih. I mean canggih laaa banding spital kat tempat aku nehh kan. husband terus kata... ' haaa..ni baru la ada rupa hospital..'



aku terus masuk ke 'Dewan Bersalin'. Doktor terus buat ctg dan seluk lagi buat kali keberapa tah. Kat sini ramai doktor pelatih. nurse pelatih. memang ramai. muda-muda belaka. huhu..after a while, doktor kata tunggu labour room kosong. Sebab semua bilik penuh. Punya la ramai orang beranak time tu. AKu tiba kat ctu dalam maghrib la..husband and my brother tunggu kat ruang menunggu..aku pun kejap keluar kejap masuk. Sebab bosan dah tatau nak buat ape. Masa ni tak cuak pun..Just excited jek. Seronok akhirnya dapat beranak kat spital ni. Plus, aku yakin dapat bersalin masa birthday husband. Tu yang excited lebih..



jam dah pukul 11 malam. Takde lagi gaya aku kena masuk labour room. Lepak dengan husband merengek cakap dah lapar balik. Tadi just makan biskut je. So husband pun suh laa adik aku belikan something to eat. entah camne, tetiba nurse panggil aku suh masuk labour room. Masa ni aku terus bangun tak sabar. hahaha..husband plak kena tahan aku sebab nak salam cium suma.. after bersalam cium cket (oh, husband ai sangat laaa caring dan romantik..hihihi) ..aku pun masuk laaa ke labour room.....


masa tu still tak fikir sakit pun. dok kagum laa..canggihlaa spital ni. sorang satu bilik..kelengkapan pun canggih la jugak. sian aku kan.. jakun habis. hahaha..pas kena baring suma, aku tengok jam dalam 1140 malam. Jam besar terpampang depan mata aku. Perut dah kriok kriok kelaparan. Tak sempat pun nak makan pape. Nurse terus cucuk tangan untuk masukkan air. Aku kena induce untuk cepatkan bukaan......



After few minutes kena masuk drip air tu, nurse datang bawak satu botol yang untuk cepatkan bukaan tu. Masuk je air tu dalam badan, aku terus mula rasa sakit. Tengok jam, dah tepat masuk 12 pagi, 4th september. Dah masuk birthday husband...tak dapat nak wish. huhuhu... Masa ni macam nak nangis. Seriously. Tapi aku teringat mak kata, kalau boleh jangan menangis. So aku cepat-cepat tahan dari air mata mengalir. Kalau boleh tanak menangis lagi dah. So aku cuba fokus kat kesakitan tu. Nurse suruh tido, tapi camne laaa nak tdo dengan sakit camtu kan....





em..i have to stop here. nanti sambung lagi ke episode seterusnya ye!





Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday (v.5)

introducing our baby,



'Aisy Affan




Tuesday, September 13, 2011

new semester

start semalam, semester baru sudah bermula. kawan-kawan sekuliah masing-masing teruja memulakan semester baru. Aku dah defer so memang tak ke kelas la kan. hehe..




lama sungguh cuti ni tak tahu la camne keadaan aku nanti bila mula. Insyaallah tahun depan bulan 2 kot baru mula sambung balik. surely otak dah bertepu karat. huhu..jenuh nak kena asah nanti. Apa pun aku berharap semuanya dipermudahkan untuk aku nanti..ameen. Tengok! aku tengah cuti pon bleh risau fikir pasal kelas lagik. hapa daa..




update cket pasal me and baby.




aku tak berapa sihat pulak hari ni. Semalam dah mula rasa lain macam dengan tekak ni. Makin perit. Makin banyak air suam aku minum makin perit pulak tekak. Tapi takkan la plak nak minum air sejuk kan.. agaknya panas dalam kot. Aku ni memang spesis tak leh kurang air sikit pun.. huhu.. jap lagi suara aku ilang la agaknya. ni nak cakap pon cam susah dah. huhu..




baby tengah lena tido. kuningnya naik lagi buat kesekian kalinya lagi. sedih dah tak terkata. risaunya dah tak terluah. Macam-macam cara aku cuba buat tapi masih belum berkesan. Esok amik darah lagi. hopefully turun laaa...sian my baby. huhuhu..



hmm..okaylah. pray for me and baby k!

Monday, September 12, 2011

day 9

haih..buntu aku nak update kat blog nih. hari-hari rasanya nak cerita pasal baby jek. Takpelah..nanti baby da besar dia leh baca blog mama dia nih. huhu..



hari ke 9 ni baby dah tanggal tali pusat. lambat betul tanggal..my mom kata lambat tanggal pusat ni penjimat orangnya. hehe..



btw, hari ni ke klinik kesihatan tuk test darah and kuning babyku naik lagi. huhu..makin tinggi. risaunya hati Tuhan ja yang tahu. trying so hard untuk kuatkan semangat demi anak tersayang..orang duk laa cakap macam-macam..bagi petua macam-macam yang aku rasa banyak karut marutnya..as for me, aku percaya susu ibu adalah yang terbaik.





apa pun, doakan babyku cepat sihat dan kuat. sedihnya tengok dia camni..tapi tetap terhibur dengan keletah comel dia. suka sangat tido. jenuh kejut nak bagi bangun..lap-lap dengan air berkali-kali pun rilex je dia lelap..malam pulak ikut mood. kalau mood tak okay, memang meragam jelah..mintak dipeluk dipangku. manjaaaa..




kadang-kadang aku memang dah tak larat sungguh dah, tapi syukur banyak-banyak my mom ada teman. bila aku exhausted, mak tolong pangku dan ngaji tuk baby. huhu..malam aku biasanya bagi susu yang dah dipam siap-siap waktu siang. pam sekali banyak..sebolehnya cuba dapatkan lebih dari 4oz lah..tu pun sekejap je dia boleh abiskan. biasalah baby boy ni kuat minum susu kan..




kalau orang lain mungkin tak suka time berpantang, tapi bagi aku takde masalah. cuma part sakit sakit ni je yang cam tak tahan sikit. Aku sakit takpe, tapi baby ni. huhu...part makan, macamana pahit sekali pun aku selamba leh telan. hari-hari makan ulam pegaga dan lempoyang. start hari ni, cuma makan nasi, kicap dan ikan bilis goreng. tak mau makan apa-apa lagi sebab takut effect lagi kuning baby..





actually aku nak cerita part by part start dari kelahiran si kecil ni tapi kekangan masa dan juga mood tu yang membataskan keadaan..




insyaallah, kalau semuanya okay nanti aku cerita balik..

Saturday, September 10, 2011

day 7

hari ni baby aisy kena ke hospital untuk amik darah buat kesekian kalinya. oh my, sian my baby. But alhamdulillah dia tak pernah sekali pun nangis sepanjang amik darah dari sejak lahir. he is a strong baby boy.. ikut papanya..sangat cool. maybe juga sepanjang aku mengandungkan dia da kerap sangat amik darah sampai tak rasa sakit mana pun.. huhu


apa yang buat aku betul-betul kecewa hari ni ialah service kat hospital nih.



as usual la..lembab dan tak bersistematik langsung! aku datang hanya untuk test kuning saja, dari jam 1030 sampai kul 4 petang baru selesai. buang masa menunggu duduk kat wad yang macam sardin punya sendat dengan orang yang ramai datang untuk test yang sama.


nurse pulak memang macam *^&%^%^ (isi la sendiri). aku ni dah la tengah pantang..kena duduk tunggu punya la lama sampai skip lunch. nasib baik baby tak meragam. hanya merengek sikit nak susu.



sepatutnya kerja kena la bersistematik. bila doktor dah check satu pesakit ni, terus la uruskan document apa suma pasal pesakit terbabit. bukan pergi handle pesakit lain. Dah la doktor nya sorang ja. Yang nak check pesakit kat wad suma dia sorang, pesakit kat kecemasan pun dia. aduhai...apa nih? kalau tak sebab nurse kat klinik kesihatan suh pegi, memang aku tak sanggup nak pegi. kepala dah sakit dah..



pastu, bila dapat result, kuning baby makin naik. aduhai...meleleh air mata aku. huhu..macam-macam dah cara cuba buat, tapi masih tak berhasil.



sejak husband balik, memang empangan ni senang sangat bocor. huhuhu...down down down. ;(



how i wish dia bekerja je disini dan sentiasa ada dekat dengan aku kat sini. rasanya jauh betul...
;(


apa pun, aku kena juga kuatkan semangat demi baby aisy. hopefully, esok kuningnya makin turun..




Friday, September 9, 2011

@ home

Alhamdulillah..after 6days kat hospital. dari masa sebelum bersalin till dah bersalin, semalam petang aku dan baby dan boleh discharge dari hospital. lega sangat rasanya...

walaupun baby masih lagi belum pulih sepenuhnya dari demam kuning. huhuu..


im so not in the mood nak bercerita. husband leave me and baby just now buat hati betul-betul sedih dan sebak. kehadiran dia setiap masa saat nak bersalin selama seminggu ni buat aku rasa betul tak biasa bila dia nak pergi.. meleleh air mata.. huhu..


plus baby pun masih tak sihat lagi. hopefully, esok lusa dah turun lagi kuningnya..


insyaallah kalau mood dah ok aku update lagi ye..


pray for me and baby.



Sunday, September 4, 2011

Officially a mommy!

Alhamdulillah..


Tepat jam 526 pagi tadi, our baby boy telah selamat dilahirkan. Dengan berat 2.82kg di hospital sg buloh..


Insyaallah,jika sudah btul2 sihat dan kuat,akanku kongsi kan detik2 cemas melahirkan bayi comel ni..

Real pic of him nnt akan diupload nanti ye..


Doakan aku cepat sihat dan kuat. Rite now tgh demam..huhu..


Oklah..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, September 3, 2011

NenoNenoNeno!!

Setelah sehari semalam di spital tg krg baby still xmau keluar,aku kena transfer ke spital sg buloh.

First time kena naik ambulance..huhu..


Please doakan saya selamat lahirkan our baby..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails