Monday, August 5, 2013

Choc chip cookies dan anyam ketupat

Assalamualaikum..


Dari minggu lepas nak buat 2nd batch cookies ni tapi mood asyik tak kena je. Hari ni last boleh buat sebab esok lusa konon nak cuba anyam ketupat.

Well orang utara tak berapa buat ketupat anyam ni. Biasa mereka buat yang instant. Aku cakap ni based on family dan sedara mara husband la. Setiap kali raya aku memang suka makan ketupat anyam ni. Suka yang lembut or lembik pun takpe asalkan jangan keras. Hehe.. Beberapa tahun dok belajar buat anyam ketupat tu tapi masih tak expert. Jadi tu jadi la tapi lambat la nak siapkan satu tu. Hihi


Tengokla jadi ke tak dengan misi ni. Kebetulan ada sorang pakcik husband ni orang nogori so dia tau anyam.aku dah mintak dia tlg so tggula nnt jadi ke tak. Hehe..


Ni dah siap buata adunan cookies. Ala yg simple dan sedap je..almond choc chip cookies. Yang aku buat aritu dah tinggal sikit husband makan. Ni igt nak bagi mil and makcik husband sikit. Insyaallah..


Ok tu je nak storyy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails