Tuesday, September 27, 2011

facebook vs hendapbook

Rasanya semua yang ada facebook mesti tahu dengan perubahan mendadak 'rupa' facebook kan? dah jadi makin public semua aktiviti kita buat.


gambar yang diupload dah jadi besar gabak kat wall kawan. siap buleh nampak lobang idung lagik.


pastu ada satu 'kotak' kat belah kanan paparkan aktiviti kita. apa yang kita komen, post, like kat status orang suma kawan-kawan boleh tengok. haih..


mula la masing-masing post status ni..



"KEPADA SEMUA KAWAN2 & AHLI KELUARGA SAYA DI FACEBOOK,

Boleh tolong sy utk buat satu perkara nih : halakan mouse anda pada nama saya, tunggu satu kotak keluar dan lihat pada option Subscribe. Cari "Comments & Likes" dan klik situ [uncheck the choice]. Ini utk mengelakkan apa shj komen yg sy tinggalkan pada post/status/gambar kawan2 menjadi terlalu umum hingga boleh dilihat oleh orang2 yg tak berkenaan.terima kasih banyak atas pertolongan :) lepas tu jangan lupa utk copy paste di wall anda untuk mengelakkan SETIAP PERBUATAN anda di post di bahagian kanan Home facebook dan menjadi tontonan ramai.."


sebelum ni hampir separuh 'friends' aku dah remove kat facebook tu. Rasanya kena remove lagi. Mana-mana yang aku rasa tak perlu atau takde kaitan memang perlu di remove. Makin dah tak seronok dah facebook ni kan. Yang betul-betul 'kawan' je perlu ada. Yang stalker ke ape suma tu tak perlu. semak btul. Makin dah tak seronok dah. Sekarang ni kalau tak online check fb berhari-hari pon dah tak heran dah. Nak publish ape-ape pun kena fikir banyak kali dulu skg..




hmmm...


.............................................................................


esok papa 'aisy balik. yay!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails