Saturday, January 14, 2012

Mission accomplished

Assalamualaikum,

Menjadik jugak akhirnya creampuff version aku nih. Hehee..


Actually I never taste any creampuff before so I don't know macamana rasanya..huhu..bagi aku kulitnya cam xberapa kick..rangup dah ok di luar kulit..isi pun lembut tp rasa tawar kulit tu..ikut resepi memang takde buh gula tuk crust tu..


Inti memang marveles! Kebetulan dlm fridge aku tengok ada strawberry and balance whipping cream. So inti aku buh custard cream, buah strawberry dan sedikit whipping cream..macam dlm masterchef malaysia tu la.. Pastu taburkan gula aising.. Nyuummyyy!! ;)


Kelam kabut buat tadi. Aisy meragam cket arini. Maybe nak sesuaikan balik kat uma aku ni. Kesian dia asyik tukar-tukar rumah..letih btul aku dibuatnya..nak kena bagi biasa balik nanti payah aku nak ke kelas..


Creampuff aku ni yang tak berapa syok coz I don't have nozzle ek ape tah namanya tu..so xberapa cantek je rupa crust luar tu..huu.. Takpelah..practice makes perfect kan? Nanti cuba lagi :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails