Saturday, September 10, 2011

day 7

hari ni baby aisy kena ke hospital untuk amik darah buat kesekian kalinya. oh my, sian my baby. But alhamdulillah dia tak pernah sekali pun nangis sepanjang amik darah dari sejak lahir. he is a strong baby boy.. ikut papanya..sangat cool. maybe juga sepanjang aku mengandungkan dia da kerap sangat amik darah sampai tak rasa sakit mana pun.. huhu


apa yang buat aku betul-betul kecewa hari ni ialah service kat hospital nih.



as usual la..lembab dan tak bersistematik langsung! aku datang hanya untuk test kuning saja, dari jam 1030 sampai kul 4 petang baru selesai. buang masa menunggu duduk kat wad yang macam sardin punya sendat dengan orang yang ramai datang untuk test yang sama.


nurse pulak memang macam *^&%^%^ (isi la sendiri). aku ni dah la tengah pantang..kena duduk tunggu punya la lama sampai skip lunch. nasib baik baby tak meragam. hanya merengek sikit nak susu.



sepatutnya kerja kena la bersistematik. bila doktor dah check satu pesakit ni, terus la uruskan document apa suma pasal pesakit terbabit. bukan pergi handle pesakit lain. Dah la doktor nya sorang ja. Yang nak check pesakit kat wad suma dia sorang, pesakit kat kecemasan pun dia. aduhai...apa nih? kalau tak sebab nurse kat klinik kesihatan suh pegi, memang aku tak sanggup nak pegi. kepala dah sakit dah..



pastu, bila dapat result, kuning baby makin naik. aduhai...meleleh air mata aku. huhu..macam-macam dah cara cuba buat, tapi masih tak berhasil.



sejak husband balik, memang empangan ni senang sangat bocor. huhuhu...down down down. ;(



how i wish dia bekerja je disini dan sentiasa ada dekat dengan aku kat sini. rasanya jauh betul...
;(


apa pun, aku kena juga kuatkan semangat demi baby aisy. hopefully, esok kuningnya makin turun..




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails