Thursday, October 27, 2011

rindu cucu

Assalamualaikum,




sejak aku balik ke perlis ni, hari-hari abah call. Sebelum ni punya lah jarang abah nak call aku. Kalau call mesti hanya ada urusan @ hal yang penting nak tanya dan bincang.




Hari pertama aku di perlis, dua kali abah call. tanya apa aisy buat, aisy tdo ke, aisy nangis ke, aisy jaga kul bape..suma lah pasal aisy. hehe..




yang kelakarnya call tu tak sempat bagi salam, tak sempat aku cakap hello, terus dia tanya..."cucu abah dok buat ape tuuu.." . hari kedua call, siap lupa nama aisy."ape nama cucu abah tu??dok tengah buat ape dia?. hehehehe..




kalau ikutkan masa aku berpantang, abah tak pernah lagi dukung aisy ke ape. just pegang-pegang sikit je. Lepas aku abis pantang baru dia rajin nak main dengan aisy. tu pun still tak berani nak dukung..Aku ingatkan mak la yang dok akan asyik call tanya aisy..rupanya abah plak. Masa dalam tepon, mak siap gegelak kan abah lagi..kelakar tengok abah rindu kat cucu dia..




aku rasa kalau perlis ni sebelah mata je sure dah hari-hari abah datang jenguk. hehe




sejak accident ni abah banyak berubah. hmm..banyak perkara berubah..suasana dalam rumah pun sedikit sebanyak jadi lain. Abah dulu rajin bergurau gelak ketawa..since accident ni tak pernah lagi aku tengok abah ketawa or senyum walaupun kami duk sakan bergurau ngusik.. huhu..bab ingatan dia pun tak berapa. ada banyak perkara dia tak boleh nak ingat.. yelah, accident yang melibatkan kepala ni bukan bleh recover sekejap. Walaupun luka-luka dah sembuh tapi tang ingatan tu tak berapa lagi lah..fizikal pun dah tak berapa kuat. abah dah tua..so kena banyak berehat..




so bila abah dok rindu kat aisy ni aku jadi kesian pulak. tapi nak buat camne.. dah duduk jauh. aku rasa kalau tak sebab weekend ni ada kenduri, sure dah drive ke kangar ni dah abah tu. hehe..





Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday (v.11)



si budak botak ni tengah selsema lagi. orang sekeliling pun ramai yang selesema..menjangkit-jangkit lagi. huhuhu..sian my baby.


Monday, October 24, 2011

Berdikari

Assalamualaikum,

semalam selamat sampai di kangar around 6petang. Alhamdulillah,aisy xbanyak ragam.sesekali bangun lapar susu. Selebihnya lena tdo dalam kereta. Seronok agaknya. Lagipun aku dah mula biasakan dia duduk dalam car seat sejak dari beli. Memang dia selesa dan suka sangat. Alhamdulillah..

Tapi aisy agak susah nak tdo bila sampai sini. Kejap-kejap aje lena. Pastu mula laa eekkk..ekkk..merengek. Mungkin berubah tempat..baru nak sesuaikan diri.

Tapi sekarang dah ok dah. Based apa yang orang cakap,baby aisy tak banyak ragam sangat..tak banyak nangis..aku tak tau nak bandingkan dengan sape so bagi aku biasa jelah. Mana ada baby tak nangis kan..selagi tak teruk takpelah..

Selama duduk dengan family sebelum ni tak banyak kerja rumah yang aku buat selain dari jaga aisy. Memasak,basuh baju,kemas bilik,dan lain2 suma dah tak buat. Yelah, dalam pantang mana leh buat keja berat kan. Bila dah abis ni suma kena buat sendiri. Agak meletihkan lah..sakit pinggang aku ni. Tak sempat langsung nak tdo rehat macam sebelum ni. Asyik buat kerja. Tu pun kejap-kejap aisy merengek. Lama-lama nanti aku biasa lah.. Baru lagi nak adjust balik.. Ni nasib baik belum kerja lagi. Kalau kerja,sure double letihnya kan.. Huhu.. Takpelah,insyaallah semua akan ok. :)


Frasa hidup sudah berubah ;)

Hari ni je ntah berapa kali abahku call. Tanyakan cucunya ni. Ape aisy buat, aisy nangis tak, aisy ok tak. Hehehe..baru sehari dah rindu. My mom duk gelakkan abah je. Sian abah. Sejak aku dlm pantang dia tak berani nak jenguk aku n aisy sangat. Dah abis pantang baru dia dok main dengan aisy. Tu yang rindu kot. Hehe..


Nanti raya haji insyaallah aku balik. Kalau husband cuti lah. Plus my brother n sil kt canada pun nak balik. So bleh la jumpa aisy sekali nanti. Duk usha gambar aisy time lahir memang dah lain dah muka dia. Aku tengok ari-ari nampak sama je.. Hehe.. Betul la orang kata baby cepat membesar..semoga aisy membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh.. :) ameenn..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, October 23, 2011

First long journey

Assalamualaikum,

Rite now we are in the car, on the way back to kangar. Huhuhu.. Aisy first long journey.


After more than 4months duduk kat kg aku since dari 8bulan till da abis pantang..now it's the time to go back to husband's place. So far aisy sleep soundly cuma macam tak biasa lg tdo dlm keadaan gegerak camni. Berkerut muka dia. But still tdo. Anak aku ni mmg kuat tdo. Takpelah dari kuat nangis kan.. Hehe..


Yeahh..leh la jenjalan pas ni. Sonok-sonok..bosan dah 4 bulan terbatas pergerakan.


But one thing for sure, my mom and family suma akan merindui aisy. Hehe..esp my mom lah. Dia yg duk jaga aisy. First cucu lah kata kan.. Takpelah, mak leh rehat dah.


Ape pun aku bersyukur sbb my family byk membantu aku sepanjang ada aisy ni..alhamdulillah..



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, October 20, 2011

Dunia oh dunia

Assalamualaikum,


hmm..apalah nak jadi dengan dunia sekarang ni? dimana keadilan, dimana rasa kemanusiaan? manusia yang bertopengkan syaitan berada dimana-mana. Binatang juga ada rasa belas kasihan..


1-isu budak yang dilanggar dan dilenyek dengan van. Orang yang melanggar tu satu hal, yang lalu lalang tak menolong pun satu hal. Katanya kalau di China, kalau tolong orang yang ditimpa kemalangan macamtu, segala belanja perubatan akan ditanggung. peraturan yang merepek. entahlah, aku tak sanggup nak tengok video tu. cuma nampak kat berita.


kalau tengok kucing mati pun aku dah down sedih. kadang-kadang terlanggar bangkai kucing yang dah lama mati pun aku rasa seriau. apa lagi tengok orang langgar budak kecik macamni.. ;(



2- isu bayi yang dikelar? ya rabbi. yang ni memang meleleh air mata bila tengok. sedih. itu pun aku tak click. cuma nampak kat news feed yang dishare oleh kawan-kawan facebook. itu lagi satu hal. kenapa benda macamtu nak dishare? kan mengaibkan. Ya Allah..


isu-isu macam ni sebenarnya banyak dah berlaku disekeliling kita. kalau tengok berita tu, ada saja berita bunuh membunuh, bayi dibuang sana sini. Malaysia pun dah tak aman damai dah. hmm...


apa pun aku sentiasa berdoa dan berharap agar kita semua dijauhkan dari perkara-perkara sebegini.




dunia dah akhir zaman..



................................


notakaki: apesal blogger aku ni mengong. dah buat entry dan publish tapi tak kua-kua..huhuhu


Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday (v.10)



" what's up bro.."

Tuesday, October 18, 2011

EBM

Assalamualaikum,


Emm, 'berjalan-jalan' di facebook menemukan aku dengan seseorang yang agak familiar. Bila tengok mutual friends, oh kawan seuniversiti rupanya. Yang menarik perhatian aku untuk lihat profil beliau adalah sebab gambar profile EBM (expressed breastmilk) yang sangat banyak dalam freezer dia. Seriously jeles yang teramat!




Memang nak sangat bf baby aisy sepenuhnya. Tapi semangat aku tak kuat agaknya. EBM aku tak pernah dapat banyak. Paling banyak dapat simpan dalam 4 botol. Pastu dah tak gigih dah nak pam. huhuhu..Mungkin faktor takde pengalaman kot. entahlah. Baby aisy pulak sangat kuat menyusu. Kalau tengok dia menyusu, memang rakus habis anak aku nih. Selagi tak kenyang, dia tak akan diam. Mesti merengek aje. Satu hari dia boleh abiskan around 15oz susu. Ni nak pam 4oz pun terkial-kial.



Aku rasa mungkin usaha aku tak bersungguh agaknya. Nampaknya kena lah berusaha lebih lepas nih. Usaha tangga kejayaan. Sebenarnya nak bf sepenuhnya ni pun makan kos yang agak tinggi juga. Kena beli breastpump, milk storage lagi, cooler bag bagai suma. Aku cuma pakai breastpump pureen saja. Beli yang bateri punya tapi sebab makan bateri kuat so aku suruh adik cari multipurpose punya adapter so jimat tak yah pakai bateri lagik. cuma masalah bunyi nya la cam enjin bot pulak. hehe..



Bila google gambar, aku save la beberapa EBM orang untuk jadi pembakar semangat. Orang yang fulltime bekerja pun boleh bf baby sepenuhnya. Inikan aku yang tak bekerja kan? Insyaallah, harap-harap boleh la bf aisy sepenuhnya till dia 2 tahun.



chayookkkk!!!


.....................................................................



notakaki: tetiba rasa bersemangat pulak! :D

Monday, October 17, 2011

quote of the day





"No matter what people say, you just got to reach higher and higher to your full potential " - #LargerThanWords

Sunday, October 16, 2011

what's on my mind rite now?

Assalamualaikum,


Tiba-tiba terajin pulak nak buat dua entry untuk hari ni. Okey mari lihat apa persoalan dan perkara yang ada dalam fikiran aku sekarang..



1- Macam mana nak ilangkan hidung tersumbat @ selsema untuk baby. Macam-macam cara dah cuba ni. sian aisy..



2- kenapa ada segelintir ibu bapa yang sanggup letak anak di pangku sewaktu memandu? bahayalah! tak sayang anak ke??



3- berapa harga minimum original handbag birkin tu eh? :D *berangaann



4- penduduk dunia akan meningkat ke 7 billion, tetapi kadar kelahiran semakin menurun. Patutlah doktor tak habis-habis tanya cara apa yang aku nak gunakan tuk merancang keluarga. *erk?



5- iya, mood aku agak teruk dari minggu lepas. Tapi cuba berlagak cool depan orang. Cuma tak cool dalam blog. sorry. lepas ni kalau rasa mood yang negatif aku akan cuba jauhi dari mengupdate blog. :)
* aku mmg tak cool, sbb aku HOT. hahaha



6- memang sangat tak puas hati dengan drama tahajjud cinta. first, ending tergantung. kedua, banyak adegan yang rasanya tak perlu paparkan kalau betul nak ikut hukum Islam. Ketiga, non muslim mungkin tak dapat nak faham mesej yang cuba disampaikan. Tetapi, aku memang setuju yang bila dunia hendak akhir zaman, akan wujud ramai manusia yang mempergunakan agama untuk kepentingan diri. Banyak sangat dah contoh yang ada disekeliling.



7- hari-hari mesti ada saja kes bunuh membunuh kat Malaysia ni. Dah macam bunuh ayam agaknya. *hmm..ngeri



8- bila nak kurus slim cam form 2 dulu ek? ;p *hayyokkk



9- kenapa kalau dah bertahun-tahun kahwin, masih belum dikurniakan cahaya mata, orang mesti salahkan si isteri. Lagi malang, si suami pun turut sama menyalahkan si isteri. Apa nak buat anak tu si bini nya sorang saja kah?? *dushh!



10- persoalan dari mulut-mulut orang memang tak kan berhenti. Kalau single ditanya bila nak kahwin, bila dah kahwin ditanya bila nak dapat anak, bila dah ada seorang anak ditanya bila lagi nak tambah, dan seterusnya. Mulut-mulut macam ni memang tak boleh dilayan. Lempang terus! hehe..tok sah tok sah.. buat abis pahala je layan manusia macamni.. tunggu apa lagi soalan aku nak kena lepas nih.. ;)



11- mengalah bukan bererti kalah, diam bukan bererti lemah. bersabar banyak ganjarannya.. *be cool



12- termimpi-mimpi stroller stokke xplory tu. aduh, boleh dapat tak ek? :D hihi *boleh, dalam mimpi jelah!



13- berazam nak buat balik pavlova. haish..diet diet.




14- apa exercise yang sesuai untuk orang lepas bersalin ye? ada yang kata jogging or berlari tak elok. hmm...cik google, tolong!




15- dulu aku pernah berangan nak anak lebih 10 orang. hihihi *chayyookkk!!




16- jangan asyik cari kelemahan, keburukan, kesalahan orang. Diri sendiri pun tidak sempurna. Jadi, jangan harap orang lain juga sempurna. *reminder for myself






okey. cukup lah tu. :)




salam hujung minggu

Assalamualaikum,




apa aktiviti minggu ini?




erm, semalam aku keluar bersama adik membeli barang baby aisy. sungguh tak seronok bila tak dapat keluar bersama dengan aisy. Dalam kepala asyiklah teringat-ingat. Last-last migrain datang.





hari ni pula, kena tinggal berdua dengan aisy. Pak arab dah nak balik mesir semula. huhu..Rasanya pertama kali aku tak dapat ikut menghantar. aduhai, sedih betul. Sure aisy pun sedih. Dari tadi duk merengek nangis tak mahu tidur. Pak arab tu suka cium aisy sampai budak tu nangis. pas ni takde la pak cik dia tu nak gomol dia lagik. Kalau jumpa pun lagi lepas ni sure aisy dah besar. Silap-silap dah berjalan agaknya..


apa pun, kembali pak arab ke mesir lepas ni akan jadi doktor pelatih la. Insyaallah untuk dua tahun lagi. Rasanya time dia convo sama dengan aku convo master nanti. Insyaallah. Moga-moga urusan kami berdua dipermudahkan. Moga-moga pak arab jadi doktor yang cemerlang..ameen.. Dah excited betul budak sorang ni.. :)





.........................................................................................

notakaki: husband outstation ke bangkok. :(



Friday, October 14, 2011

Day 40

Assalamualaikum,

indah betul perasaan bila ada anak ni. Bila hati marah, sedih, kecewa, sakit hati dan segala rasa negatif senang je nak sejuk balik bila tengok sikecik ni.


Dia la penyejuk hati. Walaupun menjaga si kecil ni memerlukan kesabaran yang tinggi.


Sekarang makin bam bam dia. Pipi macam nak digigit-gigit. Agak kerap meragam sejak dah mula makan jamu dan macam-macam makanan yang aku da telan. Huhuhu..


Lagi 4 hari habislah tempoh berpantang..yay!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, October 13, 2011

Rezeki

Assalamualaikum,

Selamat pagi semua. Selamat hari khamis. Sejak duduk rumah sepenuh masa ni,hari pun sudah tidak dipeduli. Bangun pagi,sementara ada masa terluang, sementara ada buah fikiran, update la entry untuk hari ini. Lagi pun, tidak elok tidur semula sesudah subuh kan? Nak murah rezeki,elakkan lah tidur lepas subuh.


Sebut tentang rezeki, kita sebagai manusia dikehendaki berusaha sebaiknya dan kemudian berdoa dan bertawakkal kepada Allah. Insyaallah..rezeki Allah ada dimana-mana. Didatangkan dengan pelbagai cara dan bentuk. Ada orang dimurahkan rezeki dengan anak, ada pula dimurahkan rezeki dengan harta benda. Yang penting, hendaklah tahu bersyukur.


Teringat kata-kata seorang blogger yang menulis diblognya, 'kalau bukan rezeki kita, nasi yang didalam mulut pun boleh terluah semula'. Betul kan?


Berusahalah macamana pun, kalau ditakdirkan Allah memang bukan rezeki kita, memang bukanlah. Sabarlah wahai hati. Redha. Pasti ada hikmah yang tersembunyi.


Rezeki Allah ada dimana-mana.


Inilah yang dinamakan kehidupan..


.................................................

Notakaki: menjeruk rasa , memujuk diri.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday (v.9)





rindu nak makan my homemade choc ni.


rindu nak buat homemade choc ni.


huhu..


kena la selongkar balik barang-barang dalam kotak la nampak gayanya..


huhuhuhu...

Tuesday, October 11, 2011

what to do..

.... when u'r in a bad mood?




Assalamualaikum,



Biasanya kalau bad mood atau tengah marah, kecewa, tak puas hati, apa yang kalian biasa buat?


pergi bercuti?


lepak dengan bestfriend?


melantak @ mentekedarah?


atau paling mudah, tidur??


haih, rasanya dalam kepala aku sekarang nak pergi bercuti bertiga jejauh. Tanak fikir benda yang dah buat aku down sekarang ni.



Monday, October 10, 2011

Day 36

Assalamualaikum,


hai, bercinta betul aku nak menghabiskan episod cerita 'kelahiran pertamaku' tu. Yelah, nak cerita moment tu balik kena dapatkan feel atau mood yang bagus juga. kang kalau tengah mood tak bagus nak cerita moment tu pun jadi haru biru pulak..


hari ni masuk hari ke 36 baby aisy dan aku berpantang. lagi 8 hari je lagi nak abis pantang.


Aisy sekarang ni makin lasak..makin comel..makin cerdik.. hehe..



dan..makin kuat tido disiang hari. hehe..susah betul nak bagi dia celik dan berjaga waktu siang..time mandi pun kena make sure dia jaga betul kalau tak melalaaak je lah. pastu pas mandi sure mau tido..


malam pulak memang akan berjaga..ikut suka dia la berapa lama..malam tadi sampai dekat kul 4 pagi ajak aku bertahajjud. huhuhu..ngantuk betul dibuatnya.pastu dia dah cerdik..xleh main sorang-sorang..sure menangis punya. mintak dukung or pangku..mintak dilayaann..memang manja budak kecik ni..





my mom pulak dah tukar dari nak panggil nenek ke panggil nani (camne tah ejanya aku tatau).. hehehe.. abah aku suh panggil embah. dah macam-macam laa mak abah aku nih. hehe.. my mom dah tak mandikan aisy dan tido sama kami. katanya tanak nanti rindu sangat asyik teringat. so dia memang biarkan aku buat suma



baju-baju pun banyak jugak yang dah tak muat. yang macam sarung nangka je pakai. cepat betul membesar. padahal baju-baju tu size 3month. yang newborn sure la tak leh pakai lagi dah. aku pun nak buat lagi topi and kasut kait tu dia.. senang leh terus ukur. dulu main agak-agak je..



ape pun, tak sabar nak tunggu abis pantang..nak bawak aisy jenjalan. plus aku pun dah naik bosan tak leh kua kemana langsung. ke klinik jelah yang sekangkang kera je dari rumah. selalu la kena tinggal berdua je dengan aisy bila suma seronok kua jenjalan.. sob sob sob





Saturday, October 8, 2011

syaitan durjana!!

Assalamualaikum,

Kalian baca paper metro hari ni?

Menyirap mendidih menggelegak darah aku baca tentang seorang bapa yang sanggup meliwat anaknya yang baru berusia 23hari semata-mata kerana mahu memuaskan nafsunya. Isteri tidak mahu melayan kerana masih dalam pantang.




Huhu..sedih dan kesian kat baby malang tu. Keadaannya kritikal. Mulut lebam kerana ditekup oleh bapanya sebab menangis masa diliwat.


Syaitan punya bapak!!


Aku berharap dia diberi hukuman yang setimpal dengan perbuatan syaitannya tu. Moga Allah membalas perbuatannya. Dan dilindungi si anak dan ibunya dari syaitan itu.


Hmm..sedih teramat baca news ni.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, October 7, 2011

Kelahiran pertamaku - ep 2

episod pertama disini


aku copy cket perenggan terakhir.


...After few minutes kena masuk drip air tu, nurse datang bawak satu botol yang untuk cepatkan bukaan tu. Masuk je air tu dalam badan, aku terus mula rasa sakit. Tengok jam, dah tepat masuk 12 pagi, 4th september. Dah masuk birthday husband...tak dapat nak wish. huhuhu... Masa ni macam nak nangis. Seriously. Tapi aku teringat mak kata, kalau boleh jangan menangis. So aku cepat-cepat tahan dari air mata mengalir. Kalau boleh tanak menangis lagi dah. So aku cuba fokus kat kesakitan tu. Nurse suruh tido, tapi camne laaa nak tdo dengan sakit camtu kan....


aku tengok jam rasa macam lambatnya la bergerak.. bila boleh push nih? hati da makin takut bila kesakitan yang dirasa makin kuat dan kerap. nurse yang asalnya ada lebih 4 orang dalam labour room tu mula keluar sorang demi sorang. akhirnya tinggal la aku sorang-sorang dalam bilik tu... bila air tu masuk dalam badan, sakit yang di rasa tak terkata. masa tu baru la terjawab persoalan.. oh, begini sakit nak beranak.. memang TERAMAT sakit ye! Dari awal sewaktu nak cucuk masukkan drip tu nurse dah warning, kesakitan ni memang kuat dan aku perlu bersedia. nurse kata, sakit nak beranak memang sangat sakit. takdenya tak sakit. tipu lah kalau orang kata tak sakit.. itu nurse yang kata. aku diam saja masa tu..



beberapa minit berlalu. mula-mula, sakitnya aku masih mampu menahan. mulut terkumat kamit membaca ayat-ayat dan zikir yang aku ingat. air selusuh yang mak buatkan pun aku terlupa nak minum. masa ni sunyi sangat. boleh dengar detik jam berbunyi. selepas beberapa minit, aku cuba untuk lelapkan mata. aircond bilik yang sangat sejuk memang buat aku rasa nak menggigil. tak lama kemudian, doktor pelatih datang. katanya nak pecahkan air ketuban.


erk!



hati dah makin takut. Ya Allah, permudahkanlah. doaku ketika itu..


aku nampak doktor tu pegang satu benda yang panjang.. mungkin itu la alat yang digunakan untuk pecahkan air ketubanku. adoi..jangan la sakit sangat. Tapi bila di pecahkan memang tak rasa sakit. cuma tu lah, air keluar bukan main banyak lagi. lega la tak sakit kan..


then, doktor suruh rehat dan sambung tidur.


aku ingat yang ada la terlelap beberapa minit. kalau contraction tu takde, aku boleh la lelap sebentar. pastu bila sakit makin kuat dan kerap, memang tak mampu dah nak lelap. mata duk pandang syiling, pandang jam.. berapa lama lagi ni...


beberapa jam berlalu.. aku mula terdengar orang menjerit di bilik sebelah meneran.



alamak! menyeramkan................



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

akan bersambung ke episod seterusnya.. nak layan tahajjud cinta jap!hee


Thursday, October 6, 2011

Where is our home?

Ya Allah,

Murahkanlah rezekiku dan suamiku,
Permudahkanlah urusan kami,
Agar rumah yang diinginkan dapat diperolehi

Ameen ya rabb


...................................
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, October 5, 2011

Wordless Wednesday (v.8)


baby aisy tido je sepanjang kenduri tu. sesekali menangis bila orang duk kacau dia tido..

Tuesday, October 4, 2011

one month

Assalamualaikum,



erm, selama ni kalau buat entry tak bersalam. sungguh tak sopan la aku ni.


Alhamdulillah..hari ni baby 'aisy genap sebulan sudah. cepatnya masa berlalu. Bila tenung dia tidur rasanya macam baru semalam sakit melahirkan dia. kadang-kadang rasa macam tak percaya aku sudah mempunyai anak..


Kepala aisy dah botak. hehe..muka pun dah jadi lain. Ahad kenduri aqiqah aisy berjalan lancar walaupun orang-orang dirumah semuanya kelam kabut sebab tak menang tangan buat kerja. Apa pun thanks alot to my family esp my parents dalam bersungguh buat kenduri tuk aisy.. gambar takde amik pun..sebab tak buat cukur jambul cam orang selalu buat tu..just baca doa selamat dan ngaji tuk baby sambil pak imam cukur sikit rambut aisy.. lagi satu sebab sapa laa nak ambik gambar dia..aku pun terlupa..


pagi tadi check up baby aisy.. alhamdulillah berat dah naik ke 3.8kg. panjang@tinggi dah 52cm. menangis jugak dia bila kena cucuk sbb nurse tu tak bagi masa aku nak pujuk dia. sblm tu mmg dia tgh merengek nangis bila kena bukak baju depan doctor. masa tu memang nak ku lempang laju2 je nurse tu. dah la main rentap je kaki anak aku. haih... memang hangin aku datang jumpa nurse kat sini.



takpelah, next month insyaallah aku dah berada kat perlis. abis pantang husband ajak balik perlis sudah. sob sob sob. what to do. aku dan aisy kena la duduk dekat dengan papanya kan.. huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails