Sunday, October 16, 2011

salam hujung minggu

Assalamualaikum,




apa aktiviti minggu ini?




erm, semalam aku keluar bersama adik membeli barang baby aisy. sungguh tak seronok bila tak dapat keluar bersama dengan aisy. Dalam kepala asyiklah teringat-ingat. Last-last migrain datang.





hari ni pula, kena tinggal berdua dengan aisy. Pak arab dah nak balik mesir semula. huhu..Rasanya pertama kali aku tak dapat ikut menghantar. aduhai, sedih betul. Sure aisy pun sedih. Dari tadi duk merengek nangis tak mahu tidur. Pak arab tu suka cium aisy sampai budak tu nangis. pas ni takde la pak cik dia tu nak gomol dia lagik. Kalau jumpa pun lagi lepas ni sure aisy dah besar. Silap-silap dah berjalan agaknya..


apa pun, kembali pak arab ke mesir lepas ni akan jadi doktor pelatih la. Insyaallah untuk dua tahun lagi. Rasanya time dia convo sama dengan aku convo master nanti. Insyaallah. Moga-moga urusan kami berdua dipermudahkan. Moga-moga pak arab jadi doktor yang cemerlang..ameen.. Dah excited betul budak sorang ni.. :)





.........................................................................................

notakaki: husband outstation ke bangkok. :(



4 comments:

~Mrs Fred~ said...

Salam Ez..

jgn sedih2 k.. akak tgk ez nyer status ni dari before bersalin sampai dah habis pantang sedih.. nanti baby ikut Ez.. hehe.. kena pandai2 happykan diri n redha ngan keje husband yg mcm tu.. :) be strong k, at least for your baby..

~ez~ said...

wslm,

erk..xde la akak.ok je. sy xde la sedih sgt psl husband keje camtu. cuma risau sedikit part husband outstation tu.. erm, byk benda xleh cite direct kt cni sbb tu mungkin akak salah anggap kot ez sedih psl tu. byk sedih benda lain. huhu..

~Mrs Fred~ said...

Ye ke.. Huhu.. Mestilah risau kan, husband.. Ohh kalau byk benda2 lain tu sabar je la k, although akak x tau apa benda.. Hehe.. Ni kan blog ez,'boleh je tulis apa ez nak tulis.. Hehe..

Anyway, baby selsema tu kena jaga betul2, kalau x nanti flu tu boleh backflow g telinga n boleh nanah (anak kwn kena camtu).. Make sure ez Ada penyedut hidung yg pakai tiub ( bkn pump) which sgt effective.. Kena sapu vicks kt dada n tapak kaki.. N masa kasi minum jgn baringkan habis, kasi tinggi sket.. K tu jelah dari experience kwn2 n akak sendiri.. Oh lg satu make sure jgn mandikan dia awal sgt n lewat sgt.. Kena pakai air Suam.. Anak akak sampai skrang mandi pakai hot water.. Skali balik kg xde hot shower tu terus demam n selsema dia.. Hehe.. Susah jgklah, bdn x immune to sejuk..

~ez~ said...

husband ez kalo outstation dia cover tuk kes bencana tu yg risau. dia ok tp bini dia over lak kan.hehe

ala akak..suma tu ez da buat. sedut idung tu. sampai nangis2 dia kena sedut. pastu vicks pun da sapu. mandi around kul 5 la..plg lewat kul 6. huhu..mmg pakai air suam cuma sekali gatal pakai air biasa. huaaa..tp smpai skg xbaik2 lak. anak akak tu bg la dia besor cket nnt biasalah tu..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails