Tuesday, February 19, 2013

Hidup dan dugaan

Ä‚ssalamualaikum..

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Kita tengok seseorang tu ceria senyum ketawa tanpa mengetahui hatinya bergolak dengan dugaan yg menimpa. Setiap manusia ada dugaan yang diberi Allah berbeza2 tiap satunya..



Ada yang diberi kesusahan sebagai ujian..ada juga diberi kesenangan sbgai ujian. Bergantung pada diri menilai. Kita manusia lemah dan hina sentiasa alpa dan leka. Dunia hanya sementara..dimana bekal utk ke dunia abadi?



Selalu je kita rasa Tuhan tidak adil.memberikan ujian yang maha berat rasanya untuk dipikul sedangkan Allah sudah berjanji yang tidak akan membebankan hambaNya dengan sesuatu yang tidak mampu untuk dipikul. Mesti banyak hikmah yang tidak kita sedar.



Sebenarnya lately ni..aku rasa banyak perubahan yang aku ingin lakukan. Mungkin sebagai azam tahun baru yang inginkan kehidupan yang lebih baik..kehidupan yg abadi nanti. Tapi benarlah dikata org..nak buat baik tu banyak ujian dan cabarannya.



Haih entah ape yg aku bebelkan ni. Ambil lah mana yg baik dan buang mana yang buruk. :)



Bye.

Ps: meluah utk meredakan sedikit keresahan hati..

Friday, February 15, 2013

My cheesecake

Assalamualaikum..

Salam jumaat semua..

Seminggu dua ni banyak kali juga aku buat cheesecake.gara2 byk stok bahan cheese cake yg hubby beli. Lagi semangat bila dia tanya.. "nape tanak buat cheesecake lagi?" dan bila tengok hubby makan cheesecake dgn byk lagi bertambah seronok nak buat.. ;)


Layan picture la ye. Baru download application baru tuk blogger ni.not sure okay ke tak.ni baru nak try..

Another story to share. Next entry kay!









Thursday, February 14, 2013

im back!

Assalamualaikum,

akhirnya muncul kembali daku di dunia blogging nih..kiranya ini entry yang pertama lah untuk 2013. apa sebab tiba-tiba tanak privatekan? entah..rindu nak membebel kat blog. walaupun takde la ramai mana readers.

i cant sleep tonite..too many things in my head. that's why im thinking nak publickan balik blog nih. yang lepas tu lepas lah..im trying to be more positive this year. trying my best..


oklah. thats all i guess. tak leh panjang-panjang. ;)


wait till my next entry kay! lots to update! hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails