Monday, October 24, 2011

Berdikari

Assalamualaikum,

semalam selamat sampai di kangar around 6petang. Alhamdulillah,aisy xbanyak ragam.sesekali bangun lapar susu. Selebihnya lena tdo dalam kereta. Seronok agaknya. Lagipun aku dah mula biasakan dia duduk dalam car seat sejak dari beli. Memang dia selesa dan suka sangat. Alhamdulillah..

Tapi aisy agak susah nak tdo bila sampai sini. Kejap-kejap aje lena. Pastu mula laa eekkk..ekkk..merengek. Mungkin berubah tempat..baru nak sesuaikan diri.

Tapi sekarang dah ok dah. Based apa yang orang cakap,baby aisy tak banyak ragam sangat..tak banyak nangis..aku tak tau nak bandingkan dengan sape so bagi aku biasa jelah. Mana ada baby tak nangis kan..selagi tak teruk takpelah..

Selama duduk dengan family sebelum ni tak banyak kerja rumah yang aku buat selain dari jaga aisy. Memasak,basuh baju,kemas bilik,dan lain2 suma dah tak buat. Yelah, dalam pantang mana leh buat keja berat kan. Bila dah abis ni suma kena buat sendiri. Agak meletihkan lah..sakit pinggang aku ni. Tak sempat langsung nak tdo rehat macam sebelum ni. Asyik buat kerja. Tu pun kejap-kejap aisy merengek. Lama-lama nanti aku biasa lah.. Baru lagi nak adjust balik.. Ni nasib baik belum kerja lagi. Kalau kerja,sure double letihnya kan.. Huhu.. Takpelah,insyaallah semua akan ok. :)


Frasa hidup sudah berubah ;)

Hari ni je ntah berapa kali abahku call. Tanyakan cucunya ni. Ape aisy buat, aisy nangis tak, aisy ok tak. Hehehe..baru sehari dah rindu. My mom duk gelakkan abah je. Sian abah. Sejak aku dlm pantang dia tak berani nak jenguk aku n aisy sangat. Dah abis pantang baru dia dok main dengan aisy. Tu yang rindu kot. Hehe..


Nanti raya haji insyaallah aku balik. Kalau husband cuti lah. Plus my brother n sil kt canada pun nak balik. So bleh la jumpa aisy sekali nanti. Duk usha gambar aisy time lahir memang dah lain dah muka dia. Aku tengok ari-ari nampak sama je.. Hehe.. Betul la orang kata baby cepat membesar..semoga aisy membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh.. :) ameenn..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails