(gambar ihsan dr incik google)
actually dah beberapa hari ni duk terbayang-bayang laaa menatang ni... telan air liur dibuatnya.
semalam masa keluar cari barang, terus ajak husband singgah secret recipe makan shepherd pie. pastu, balik-balik macam nak makan lagi. so pagi ni berkung kang kung kang la kat dapur. konon nak buat bawak bekal balik johor petang nanti. cari la acuan kecik-kecik. selongkar punya selongkar takde pulak acuan yg sesuai. kena buat pakai kulit pastri. so uli laaa tepung..uli punya uli..bakar punya bakar..macam tak sedap. so ke tong sampah kulit tu. haha..
last-last, tinggal kentang lenyek tu dengan isi plus cheese. hehe..boleh dah tu kalau pakai acuan besar. sumbat je semua..tp kang jenuh pulak nak bawak..sekali tu isinya aku buat popia. kebetulan ada plak kulit popia tu kan..kentang tu simpan la dulu. esok nanti boleh buat lagi. hehe
nak resepi? aku tak ikut sangat resepi..just google je dan tengok basic dan cara buat..senang je..hehe..cuma aku masih lemah bab-bab buat kulit pastri nih..huk huk huk
rasa macam nak pegi kelas memasak lagi laa..erm... ;)
2 comments:
senang je sheperd pie ni tau.. hehe.. my fav masa kat uk dulu..selalu buat..
hehe..aah kak emma..shepherd pie ni okla senang..nyum nyum..hehe
Post a Comment