Saturday, January 29, 2011

shepherd pie

(gambar ihsan dr incik google)


actually dah beberapa hari ni duk terbayang-bayang laaa menatang ni... telan air liur dibuatnya.


semalam masa keluar cari barang, terus ajak husband singgah secret recipe makan shepherd pie. pastu, balik-balik macam nak makan lagi. so pagi ni berkung kang kung kang la kat dapur. konon nak buat bawak bekal balik johor petang nanti. cari la acuan kecik-kecik. selongkar punya selongkar takde pulak acuan yg sesuai. kena buat pakai kulit pastri. so uli laaa tepung..uli punya uli..bakar punya bakar..macam tak sedap. so ke tong sampah kulit tu. haha..




last-last, tinggal kentang lenyek tu dengan isi plus cheese. hehe..boleh dah tu kalau pakai acuan besar. sumbat je semua..tp kang jenuh pulak nak bawak..sekali tu isinya aku buat popia. kebetulan ada plak kulit popia tu kan..kentang tu simpan la dulu. esok nanti boleh buat lagi. hehe



nak resepi? aku tak ikut sangat resepi..just google je dan tengok basic dan cara buat..senang je..hehe..cuma aku masih lemah bab-bab buat kulit pastri nih..huk huk huk



rasa macam nak pegi kelas memasak lagi laa..erm... ;)





2 comments:

~Mrs Fred~ said...

senang je sheperd pie ni tau.. hehe.. my fav masa kat uk dulu..selalu buat..

sheschocoholic @ leeya said...

hehe..aah kak emma..shepherd pie ni okla senang..nyum nyum..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails