Saturday, July 20, 2013

Malam tadi punya cerita

Assalamualaikum..

Seminggu lepas badan rasa macam dah mula kuat sedikit.dah boleh masak sikit-sikit. Tapi selepas beberapa hari jadi tak ok balik. Mula muntah loya mabuk balik. Bila dah macam tu jadi lesu jela..

Malam tadi sakit kepala sangat. Angin banyak dah naik kepala. Picit sendiri sambil duduk tepi katil. Tiba-tiba rasa nak muntah sangat dan terus bangun menuju ke bilik air. aku tak sedar ape yang jadi lepas tu. Sedar- sedar husband tarik tangan dan badan bangun. Aku pengsan tak sedar diri langsung!


Pagi tadi baru perasan sinki bilik air macam dah nak tercabut mungkin malam tadi aku jatuh dan tahan badan dan tangan pada sinki. Seriously memang tak sedar! Muntah pun tak jadi keluar. Lama aku fikir macamana boleh pengsan. Mungkin sbb low blood pressure kot.last time check up memang sedikit rendah banding kebiasaannya. Nasib baik husband ada kalau tak entah bila aku akan sedar. Dan alhamdulillah aku dan baby takde pape. Huhuu..

Kena lebih berhati- hati lepas ni..

6 comments:

Yaya Kamis said...

Extra care ez.
ya Allah, tak boleh bayangkan keadaan ko..
anyway, semoga tabah menghadapi situasi ini sampai selesai.

*hugs*

~ez~ said...

Thanks yg.huhu..actually i cried mlm tu takut jd ape2 kat baby. Tp alhamdulillah ok.cuma rs sakit pd tgn n pinggang.seriously mmg xleh igt mcmana pengsan.tak sedar lgsung.first time pengsan. Huhu..hope ok lps ni

suezen said...

hati2 babe!....smpi boleh pengsan ni..ambik vitamin or whatever...huhu. jaga baby

~ez~ said...

Huhu..mmg mkn vitamin mcm2 ni.xtau nape leh pengsan.first time dlm hidup pengsan totally out.agak fobia skg ni.huuu..hope ok2 je lps ni..

~Mrs Fred~ said...

Ez.. Patutlah mabuk terus, bawak twins.. Huhu.. So Kena make sure makan vitamins on time, Kalau boleh beli vitamin yg mcm shaklee, natural sket drpd yg doctor bagi tu..

Take care ya, Kena byk jaga awal2 ni..

~ez~ said...

Insyaallah kak..ez mmg mkn shaklee dr sblm pregnant lg.huhu..ez pregnant mesti mabuk teruk mcm time aisy dulu masuk wad lg.huhu..hope okla lpsni.br 3bulan tp perut dh mcm 5-6bulan dah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails