Wednesday, July 31, 2013

Hujung ramadhan



Àssalamualaikum..

Kejap je dah masuk penghujung ramadhan. Bila dah hujung-hujung ni semua sibuk fikir nak beraya..

As for me takde la beria sangat. First sebab aku tak dapat nak puasa. Takde rasa seronok sangat nak raya bila tak puasa ni. Walaupun dah agak ok sikit tp masih lg mabuk2. Second sebab hubby kerja sampai raya ke 3.jadi aku kena raya kat sini dulu. :( raya ke 4 baru balik tg krg seminggu. Raya kat sini bagi aku tak semeriah di kampung aku. Biasa2 saja. Nanti cerita entry lain.

Erm..baju raya pun aku tak berminat nak beli.plus aku tak leh pakai baju kurung skrg ni. Jubah je la sentiasa. Perot dah besau. Kebetulan bulan lepas my mom ada belanja belikan sepasang jubah.so okaylah jadi baju raya. The best part is aku berjaya paksa hubby beli baju melayu warna shocking pink. Wahaha..dari first year kawen paksa xmenjadi. Itu pun sebab dia la yang gatal tangan ambik baju melayu shocking pink untuk aisy. Aku paksa dia beli sekali. Hihi..puas hati.

Kuih raya plak mak dah belikan 4jenis untuk aku. Huhu..aku baru dapat buat sejenis je..almond choc chip cookies. Tu je yg mudah dan laris.


Puasa ni sebenarnya seronok kalau duduk kampung ramai2 dengan family. Rasa meriah.. Malam2 lepas terawih kat surau bleh main bunga api or pasang pelita. Hehe.. Best2. Dah tua2 cenggini pon masih layan lagi main bunga api mercun bagai. Hehe..


Apa pun harap2 tahun depan dapat jumpa ramadhan lagi.. Ameenn..

2 comments:

suezen said...

hehe....kg sendiri juga yg best kan...hehehe...me blk ptg raya

~ez~ said...

Yup!kg sendiri lg best.tp mmg raya biasa2 je kt sini. Raya haji yg meriah..hati2 blk raya babe!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails