Sunday, June 17, 2012

Random Thoughts (v.2)

Assalamualaikum,


minggu ni pelbagai emosi, pelbagai peristiwa yang berlaku.. sampaikan nak update entry pun bertangguh saja..


1- first time rasanya aku present dalam seminar. nervous sangat tapi alhamdulillah..compared with other presentation, aku rasa this is the best one. cuma aku agak confuse dengan komen lecturer. adakah maksud dia positive atau negative. cuma aku jawab secara sepontan yang membuatkan satu kelas gelak. terkebil kebil sambil dalam kepala blur fikir mende prof cakap nih? menyengih jelah ;). Tapi sangat berharap dapat A untuk subject ni. Insyaallah..



2- actually hubby sent me to faculty for the presentation and he went to the curve with aisy. memula macam main-main je bila dia cakap nak pegi the curve. sekali dia whatsapp gambar dah shopping ape lah suma kat aisy. hamboi!!! huhu..jeles jeles! first time rasanya hubby keluar berdua dengan aisy. masa tu risau jugaklaaa.huhu..but i guess okay je. ;)



3- today, all my home stuff yang dalam kotak suma dah diangkut ke perlis. semuanya. just wait for me to finish all exam stuff then i have to go and live there. pelbagai perasaan bercampur baur. ;( i have to. this is beyond my control and i cant change. just hope for the best. :'( (cuba memujuk hati, berfikir positive..huu)



4- why la some people narrow minded and always think 'housewife' is not really a good job?pastu fikir yang housewife ni banyak masa terluang bla bla bla. why??housewife biasanya takde 'bibik' kat rumah. semua buat sendiri. maybe ada la housewife yg ada bibik tapi bukan majoriti i guess. sedih aku. bila prof tanya kerja apa dan dari mana (dari mana maksudnya dari organization mana) aku jawab dengan happy.. "im a full time housewife, prof!". sedih dan rasa nak baling je dengan kasut dengar reaksi dia seolah menyindir yang orang macam aku ni banyak masa terluang tapi aku hanya mampu senyum dan menyengih macam kerang busuk. so pathetic la these people.


5- many things happened around us yang buat emosi dan fikiran kita terganggu. semua orang begitu. cuma bezanya bagaimana kita menghadapinya. apa pun bertindak mengikut emosi akan membinasakan..tenangkan diri, fikir dengan waras.




6- ermm..masalah rumahtangga kalau ada orang lain 'menyibuk' memang payah la nak selesaikannya. tengok contoh kes rita dan aidil, jimmy dan wifenya. macamana nak selesaikan kalau semua orang sibuk jadi batu api? sibuk nak jadi 'middle person'. nak selesaikan kena dua-dua dengan fikiran dan hati yang tenang. bukan tengah emosi marah dan sebagainya. kesian tau kat anak-anak. haduhai...




hmm....









0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails