Sunday, June 24, 2012

living roOm






Assalamualaikum,



ok meh sambung cerita pasal dream house nih. berangan tu free so takpe. ;)



untuk living room pulak, aku suka suasana yang tenang dan juga ceria. Maksudnya, warna yang dipakai boleh menenangkan kepala. Kalau dah cat warna terang, perabot dan 'aksesori' sekeliling kena lembut. contohnya, kalau dah cat dinding kaler merah, kuning..sofanya mungkin warna cream atau putih. hee..tak la pakar tapi ini adalah pilihan aku lah. lain orang lain citarasa. jadi jangan salah anggap.. =)










suka macam ni..lembut tapi ada juga 'garang' dengan sedikit warna ungu gelap dan hitam.




ohh..sweetnyaa dua-dua pic nih. aku suka warna dan kombinasi yang dipilih. sangat suka!




pergh! luas betul. boleh main nyorok nyorok nih!







yang ni nampak elegen dan klasik kan?





kalau rumah luas, aku prefer untuk asingkan ruang tamu nih. maybe untuk guest buat seperti diatas. Dan untuk family buat yang lebih simple dan relax macam yang warna biru tu.. Aku prefer untuk tidak letak TV di ruang tamu. Ini kalau rumah besar la ye.. kalau ruma
h kecik, harap maaf permintaan anda tidak dilayaaann! hehe




lagi satu, kalau ruang tamu tu agak luas, maybe boleh combine sekali dengan dining room for guest. untuk family aku prefer makan kat dapur..contoh dapur luas macam island kitchen tu. Ini berangan jelah. Kalau ikutkan logik, sure tak larat aku nak kemaskan banyak san
gat ruang macam ni. haha.. Tapi honestly, aku tak berapa suka ruang tamu yang 'skema' sangat macam pic last diatas. macam 'kaku' je kan?as for me la..aku suka yang lebih santai.. dan off course selesa.





ruang tamu rumah dulu ;)





simple but love it!





tak semestinya kena perabot mahal-mahal dan berbelanja mewah dalam menghias rumah. yang penting kena kreatif! low budget pun boleh dapat rumah cantik juga.. =)



0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails