Tuesday, May 15, 2012

what a day..

Assalamualaikum..

sambung cerita last entry..



actually aku memang agak nervous jugak nak ke kelas hari ni. sebab dah 'sound' setepek kat negro tu kan. Aku risau kalau dia tetiba serang aku ke hape..


rupanya memang betul. dia datang attack aku dalam kelas. mula2 dia cuma cakap pasal nak pegi ke klinik dan masuk lambat. oklah pastu pas habis kelas dia terus meluru kat aku cakap pasal ape aku send dia email macamtu. hadoi.. aku malas nak cakap dengan dia. aku cuma cakap 'dont talk to me' berulang2 kali. aku malas nak gaduh. dia tak habis2 membebel hape tah sampai aku dah jerit kata dont talk to me. baru dia senyap dan aku blah. semua orang dalam kelas pandang sebab dia dok marah2 aku. huhu..


keluar kelas ada discussion dengan lecturer.dia cari kawan negro dan mengadu marah2. aku tak paham tapi buat tatau je. setelkan hal aku then jumpa lecturer tuk tanya pasal project paper. dia pun ada skali. dalam pada masa yang sama dia dok argue dengan ketua group aku dan member yang lain sebab dia tetiba sibok nak present next week. padahal group member yg lain dah nak present part tu sbb memang turn dia. tetiba si negro ni menggelabah nak present sbb dia tgk marks dia rendah. yelah, kami semua dah present at least dua kali. supposely hari ni turn dia present dan ketua dah offer kat dia tapi dia tanak dengan bagi alasan dia tak faham topic kalini. padahal ketua aku cakap dia pun kristian dan tak faham pasal spiritualiti sangat tp boleh je present. haiyaa..nampak tak si gagak ni bagi alasan tah hape2.

kami semua memang bengang dengan dia. semua orang dia salahkan tapi sikit pun tanak ngaku salah sendiri. dia berebut gak nak present next week tapi memang kami semua tak boleh bagi sbb dia dah miss peluang dia. final present pun tak leh buat sbb dia langsung tak contribute tuk project paper dan tak paham hape macamana nak bgi dia present. sedangkan it covers 30marks kami semua. haih tak boleh tak boleh.


lama kami bergaduh sampai pukul 830. dia dah tak tahan agaknya sebab kami tak layan ape dia nak terus dia membebel hape bahasa tak paham dan blah macamtu. lagi la hot semua nya kan. terus nak exclude dia dr next task. dan aku dah inform lecturer psl dia. lantak la.kami semua ada bukti dia tak contribute ape2. email2 yang kami berhubung selama ni takde delete pun. boleh je print out tunjuk kat lecturer. satu hape tak leh pakai. memang hampeh. aku tegur berkali2 tapi takde pun nak make any effort. bagi alasan macam-macam. ingat aku dan yang lain2 tak reti penat? takde commitment lain? menyusahkan orang kalau datang belajar macam nih.



then aku gerak balik. risau gak dia tunggu aku kat luar ke hape kan. mintak kawan escort ke kereta.



on the way balik tetiba tayar meletup dan pecah pulaaakk..


nasib baik aku tak laju masa tu. tak leh berhenti terus sebab takde space tepi jalan. hanya parit je. dan bahaya kalau aku terus berhenti jadinya bergerak perlahan2 ke stesen minyak yang berhampiran. call adik suruh datang. sementara tunggu dia datang tu aku angkat la tayar spare tu. konon nak try tukar sendiri. cari jack tapi tak leh keluarkan sbb jack kena lock dengan skru. camne plaaak la nak bukak ni kan..



duduk termenung aku ngadap tayar yang pecah tu..


last-last ada beberapa orang budak muda yang meniaga depan shell tu datang offer nak tolong. risau gak aku time tu. tangan pegang kunci dan hp. kot ada ape2 kan. huhu..tapi alhamdulillah..ikhlas nak tolong budak2 tu. adik aku datang dorang dah nak siap tukar dah. alhamdulillah..syukur..



mencabar betul hari isnin aku.. tak terkata dah sekarang nih. dugaan...







0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails