Sunday, May 13, 2012

sabar pun ada batasnya

Assalamualaikum,

sebenarnya tak sabar  nak habiskan sem nih. stress yang melampau dan menyampah yang teramat. sem ni banyak dan susah kerja yang diberi.


group kerja aku buat kajian pasal kursus haji di tempat aku nih. kelas ni pasal adult learning.aku dah present dua kali. everyweek memang ada task dan kena present individually. aku dah jadi time keeper suma mc belum lagi. maybe this week. aku bengang sebab lecturer aim aku orang yg tak banyak cakap sedangkan aku dah dua kali present. pastu dia mention dalam kelas plak tu aku tak banyak cakap. sedih dan malu! then bila part yg buruk2 suma dia aim aku padahal orang lain. contohnya aku punya presentation slide bagus banding group lain tapi dia cakap slide group 'siminah' .cecepat aku cakap slide tu aku punya. huhuhu..

padahal ramai lagi yang silent dalam kelas tu. esp negro. bukan nak racist ke hape tapi dorang yg dalam kelas aku memang agak teruk. tak aktif langsung. yg ok cuma dua orang saja. huhu..aku memang  benci negro yg perangai hape2 nih.sorry to say. semalam aku 'hangin' dalam email kt negro group memberku ini. dia pun hangin sebab kena sound dengan aku. yelah, aku ni travel jauh pun boleh datang every discussion.dia cuma datang sekali present pun sekali je. tu pun tah hape2. slide n data suma kami buat. dia just present! huhu..tiap kali ada task dia akan bagi macam2 stupid alasan..just now dia bg alasan computer break down. dan dan je kan komputer ko rosak?! aritu bg alasan jari luka xleh nak attend program. haih..nak je aku maki tapi sebab dia negro dan lelaki so aku diaaaam jelah. huhu..dalam email smlm pun aku cakap baik2. kalau malas belajar baik tak payah datang. menyusahkan orang! aku ada beberapa kawan negro yang baik. tapi dia ni memang masuk kelompok yang tah hape2 lah.


aku rasa sabar aku dah hilang. memang aku tak nak cakap lagi dengan dia. if dia buat hal lagi maybe aku akan cakap terus dengan lecturer. aku penat dah sebab subject ni. aku pegi kursus haji every saturday utk ambik data.. aku tak pernah miss discussion every week.walaupun aku tak contribute byk kat write up tp aku banyak buat benda lain. kira sama adil dengan members yg lain. ntahlah..im not happy dengan class nih. seriously.. tengokla isnin  ni macamana. final presentation pun aku jugak. dah lah kena present depan timbalan VC, pengarah, timbalan pengarah, dekan, dan ramai lagi vip. haduhaaaii... masaaaaklaaaah aku nanti..


meluah rasa di hari ahad nih..

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails