Tuesday, April 24, 2012

supermak

Assalamualaikum..


hari ni masuk hari ke 3 aisy demam. minggu ni aku decide tak mau pergi ke semua kelas.sian nak tinggalkan aisy yang tgh meragam.


dua malam berturut aku ke hospital. suhu malam td tinggi 39.8 buat aku terkejut beruk.huhu..terus ku bogelkan sikecik dan lap badan dia.memang sebelum tu aku letak kain basah kat kepala dan badan. Bila suhu turun ke 38.6 aku siap2kan dia nk ke hospital.nasib baik ada adik. kalau tak aku drive sendiri la dgn aisy. huhu


bila dia demam ni memang macam2 perangai dia.kena double triple sabar.tak leh tinggalkan even sesaat pun.nnt melalak2 la dia.tdur nk kena peluk.pastu setengah jam dah bangun. sian dia.teringat masa aku dok spital dulu demam sampai 40.mmg tak tertahan bdn.sian sikecik nih..


tp tula bila anak sakit dlm keadaan aku sorang2 ni memang mencabar.dan dlm waktu yg sama group member assignment email suruh siapkan keje dan sebagainya. down btul aku.bukan sengaja nak elak dan bukan aku tanak buat..tp keadaan aku skg agak payah.cuma bgla masa sikit kat aku.huhu..sebelum ni aku bg spenuh komitmen even aku duk jauh.sesekali jd mcmni tlgla faham kan..org laki bleh la nk fokus buat keje tp kita jd mak ni sume benda nk kena buat..lg2 kalau anak sakit kena fokus kt dia je.mcmana aku nk buat assignment?mlm td cuba paksa diri stay up till 2pagi je yg mampu.seharian dh letih.huhu


haih..dah aku explain pun kalau tak leh consider nak kata ape kan. Sabar jelah.. Dugaan..jadi supermak macamnilah..moga2 aisy cepat sembuh..akal apelah dia dpt lepas demam nih..


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

aNIe said...

Semoga aisy akan cepat sembuh...biarpun super mak tu...tapi kesian ...itulah pengorbanan seorang ibu kan?

~ez~ said...

huhu..tu la akak..jd mak ni mmg byk pengorbanan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails