Friday, March 2, 2012

Hang out

Assalamualaikum,


Hari ni pertama kali aku keluar berdua dengan aisy ke shopping complex. I went to IKEA with aisy to meet my darling friend. Almost 2years tak jumpa. Aku kawen dia tak dapat datang,dia kawen pun aku tak dapat dtg. Sampai la sikecik ni dah 6bulan baru dapat jumpa. Fuhh..


And of course ikea our favourite place to meet up.


Aisy sangat well behave bila dalam kereta.so tak susah bawak dia. But before masuk kereta tu bagilah dia susu or makan dulu. Takla dia merengek lapar.


Bila sampai, aku la yang angkut dan bukak stroller tu sendiri. Bawak beg galas. Suma la aku angkut sendiri. Nasib baik my friend, Cik La ni sudi dukung aisy kejap. Aku suka ke shopping complex macam ni sebab diorang sediakan baby room. Memang luas dan selesa la nak breastfeed baby or change diapers.


Kebetulan sikecik ni poo poo so bergegas masuk baby room to change and feed him too. Terus aku tukar baju dia skali sebab da 'terbocor' plaks. Hehe..


Part nak tdo payah cket. Dia dah biasa tdo sunyi dalam bilik je..so bila sorong dalam stroller merengek suh angkat. Aku angkat kejap pujuk then letak balik. Dua kali buat macam tu terus pejam mata dia dalam stroller.. Tapi kejap je..dalam 30minutes then jaga bila dah nak balik.. Lega juga dia tak melalak kuat ke ape kan..


So lulus lah. Hehe..buleh la hang out berdua dengan aisy je.. Tau dah nak buat camne. Kalau dia tak meragamla..kalau dia meragam kalut juga kot kalau sensorang kan.. =)



By 6pm aku dah sampai rumah. Aisy sedap lentok tdo dalam carseat dia.. Alhamdulillah!





P/s: mood tetiba jadi tensi bensi messii (gara-gara bil bb jd beratus2 sdgkan xpakai byk mana pun)

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails