Wednesday, November 16, 2011

Check up

Assalamualaikum,


Alhamdulillah..aisy dah lepas check up untuk dua bulan. Berat naik up to 4.9kg. Dan panjang@tinggi 57cm. Dari dalam kereta aisy dah mula menangis..meragam sampai ke klinik. Nak tido xleh. Bila kena bogel lagi la melalak sebab sejuk air cond. Hehe.. Pas bagi susu terus lentok lena tidur..kena inject ape lagi..melalak laa kena kacau tidur kan.. Tapi dia nangis tak teruk macam masa sebulan punya inject. Nurse dulu kurang ajar rentap kaki dia. Mau ku lempang laju-laju.. Nurse disini baik-baik belaka..


Hopefully aisy tak demam lah. Nurse kata kalau demam baru bagi ubat. So aku ikut jelah arahan kan.. Aisy skrg da pandai marah..pandai merajuk.. Comel jek. Haha..kadang-kadang macam nak ilang sabar jugak tapi sian dia la kan..tak pandai cakap ape dia rasa..hanya nangis je..hihi.. So kenalah faham style nangis dia tu.. :)


Hmm...cerita anak jela buat masa skrg ni. Nak cite hal aku sangat tak seronok. So baik tak yah cite. Huhu..


Notakaki: lama dah tak buat entry wordless wednesday. ;)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

aNIe said...

Ez... dah besar dah aisy ye... akak dulu bukan main malas nak bawak anak pi injek...sebab nanti dia demam... jadi lama2 akak dah pandai...balik aje terus tuam biar tempat injek tak bengkak... takde ler dia nangis...

~ez~ said...

hehe..kejap je da besar da die..huhu..ni mcm ok xdemam..tgk kaki tempat injek pon cam xbengkak..huhu..so far dia xde lak nangis meragam ke..cuma kalau da bebunyi ekkk ekkk tu kena cecepat bagi susu..kang dia merajuk..jenuh nak pujuk..huhu..pas ni leh guna idea akak tu..tuam kat tempat injek tu..dah la tiap kali check up nnt kena injek. aduhai..sian jek tgk dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails