Monday, August 8, 2011

scan baby

last saturday, we went to clinic kat taman melati, gombak tuk scan baby 4D. Klinik Medina ni antara yang termurah la untuk scan kat area KL nih. Yang mahalnya kalau ambik ubat-ubat. beratus-ratus jadiknya. huhuhu.. Pergi klinik hari sabtu so memang laa ramai orang kan. Menunggu tu dekat 3 jam lebih kot! me and husband siap tido terlentok-lentok lagi. Dari tidur terjaga tidur balik pun tak setel-setel. Last-last kami di panggil dalam jam 7 petang. huhu..



Demi nak tengok anak dalam perut ni kan..sanggup laaa tahan. huhu..



but i never told my mom pasal nak scan nih. Dia tak suka kalau aku scan. dunno why maybe ada alasan tersendiri kot. tak kesahlah.. hehe



then, bila scan tu cam blur jek. sebab baby sangat aktif. Dia memang macamtu. Kalau nurse check perut, habis dia tendang-tendang nurse tu. Notti betol!



Jenuh doktor nak tengok jantina baby. Padahal kami dah tahu jantinanya.. haha..bila doktor cakap maybe gegirl jugak, aku pun terkejut..biar betol?? aritu scan boy.. then, lepas aku cakap camtu, terus baby tunjuk 'anu' dia tu. hahaha..memang notti!



asyik tendang dan gerak kaki tangan susah betul nak tengok muka dia. hehe..memang sangat aktif. alhamdulillah... baby aktif ni menunjukkan dia sihat kan? Kepala baby dah kat bawah. dan semuanya okay. Takde problem pape pun. Insyaallah boleh deliver secara normal. pastu bila doktor cakap berat dia 2.5 kg, menjerit aku. biar betull!!!!???? masih ada 6++weeks lagi to EDD. bape laaa berat anak aku time lahir nih. Mau lebih 3kg. huk huk huk



husband cakap.. "tu laaa...mummynya makan banyak.."




hahaha..ada ke cenggitu..





doktor kata sebab genetik gak nih. Ikut mummynya yang tinggi dan besar. muahahaha... memang agak panjang size baby aku nih. tak kesahlah janji dia sihat..





pastu, bila doktor dapat tangkap muka dia....aku dan husband cam terdiam. blurrr... Awat tembam benor pipi budak nih????????sampai terpenyek-penyek mata dia dek sebab pipi yang tembam. huahahaha



"ni ikut mummynyaa ni doktor..pipi tembaaaammmm!"




lagi sekali mummynyaaa yang kena..hahaha..husband pipi kurus. hehehe..aku jugak yang diikutnya. Tapi nampak gaya tang idung cam mancung ikut husband. hehehe.. ;)




According to scan, aku dah 34 minggu lebih. Dan ada kemungkinan akan beranak awal. so kena prepare siap-siap time last check up nanti. Kot-kot dah terbukak 5cm ke kan.. hehe




nervous nervous. my first time experience!




..........................................


gambar later k!


4 comments:

Lilmai said...

happy 4 u dear :)

~ez~ said...

tengkiu tengkiu.. :D

zino said...

zaman dulu mana ada scan ni hehe...

~ez~ said...

hehe..tula

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails