Tuesday, August 9, 2011

~short & sweet~

short & sweet merujuk kepada Elia Jejariruncing


Kebanyakan kita sudah mengetahui kisah putus tunang mereka yang dipaparkan di muka depan surat khabar dan juga blog-blog gossip. Yelah, putus tunang diberitahu melalui surat khabar, apa kes???


entry terbaru elia tentang peritnya dugaan yang terpaksa diharungi dan ketabahan beliau menghadapinya. Sedih memang sedih.. Rasanya tak ramai boleh faham. Yes, putus tunang @ putus cinta masing-masing ada merasainya. Aku pun sama. Tapi bila putus tunang melalui surat khabar, dengan orang yang terkenal, it's different. Sebab kena terima juga fitnah, makian, kata-kata kesat dan keji yang turut sama dilemparkan..





Lagi pulak rata-rata menyalahkan sikap elia yang terlalu over expose tentang kisah cintanya. Dan juga cerita dia melepaskan amarah di facebook. Tapi bila keluar pulak bukti gambar khairul fahmi berpegangan tangan @ dating dengan skandalnya tu, masing-masing tak pulak hamburkan makian ke apa. Semuanya kata, "tak ape lah..takde jodoh.."





tak adil betul.






hanya sebab yang curang itu dari pihak lelaki, dan terkenal pulak dengan bakatnya bermain bola..maka, yang salah hanya dipihak perempuan? dan okay pulak? cuba kalau pihak perempuan yang macam tu, sure dah macam-macam makian keluar kan?





Yes, of course ada salah dari dua-dua pihak. Bukan apa, tak perlu laa nak maki, hina, kutuk ke apa. Tak kesah la dia over expose ke. Lantak dia. hanya sebab ex tunang dia orang terkenal..makanya itu yang jadi masalah. Cuba kalau orang biasa, ada orang pedulik?? takde kan??





apa pun, aku turut simpati pada elia. kesian. rasanya tak tertanggung dugaan ni. Walau setabah mana pun cuba menerima, sedikit sebanyak hancur remuk jugak la hati tu.. Tak kesah la salah sapa pun, tapi tak perlu nak kutuk-kutuk or maki-maki.



Tak baik..cuba kalau kena kat diri sendiri..camne??




Lagi satu, aku memang pantaaaangg betul kalau bab curang-curang nih. Tak kira baik lelaki mahupun perempuan. CURANG tu memang satu perkara yang tak boleh dimaafkan! (huhuu...). Yelah, dah sayang sangatkan, pastu pasangan curang pulak, siapa boleh sabar??








haih, entahlah.







emo betul aku bila baca kisah diorang nih. emo sebab tengok orang-orang yang meroyan mengutuk tak tentu hala... Tapi yelah, perangai manusia ni macam-macam. Kadang-kadang dah tak macam manusia pun iya jugak.





apa pun, semoga elia semakin kuat dan tabah harungi dugaan ini. Aku tak rasa dia baca pun blog aku nih.. hehehe.. but aku doakan dari jauh. ameen..insyaallah.






2 comments:

aNIe said...

Ez...kalau bab curang ni mmg tak ade kompromi...mesti kita org perempuan pun akan emo bila membicarakan ttg isu ini

~ez~ said...

btul tu akak..sapa pun marah kan kalau pasangan curang..sblm ni bukan main lg kutuk2 perempuan la salah..itu la ini lah..bila dah terbukti curang..takde plak nk ngata lelaki ke ape..bias betul. huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails