Saturday, August 13, 2011

deferment of semester-approved!


yayyyy!!! my application for deferment approved!!!




buleh cuti beranak dengan senang hati.. wehuuuuuuu ;)





hahaha..tah hape hape la aku nih.



yelah mana tak sonoknya..dah la cuti semester ni 5 bulan..pastu tambah lagi 5 bulan..10 bulan cuti siutt..hahaha..pastu jenuh nak refresh balik otak nih..hahaha..



actually lega sudah bila selesai satu bab ni. risau jugak application aku ni approved ke tak? sebab before ni statusnya just supported. Just isi form online je..senang. Takde pos ape-ape pun. karang satu dua ayat kenapa nak apply cuti dan submit! kalau medical reason kena sertakan sekali dengan surat doktor.. Alasan aku, this is going to be my first experience of delivering a baby so tak leh nak concentrate tuk study. hihihi..betul la kan. camne nak pegi kelas terkepit kepit plaaakkk ;D



Teringat dulu time buat degree, aku ada jugak apply tuk defer sem. mak aih, punya laaa payah nak approved! aku siap kena interview lagik. Dah la kena perli maki-maki dengan timbalan dekan fakulti pastu tak approve pulak! hampeh siuttt.. tah hape-hape. memang u lama aku tu susah kalau nak apply ape-ape. huhuhu..




semester mula masa tengah-tengah bulan 9 nih. Aku pulak due around time tu. camne kalau tak cuti kan? ramai suh proceed jek tapi aku tatau la camne nak handle new situation plus pressure kelas nanti. Sian baby kan..so tak pelah sacrifice cuti kejap. lambat cket la abis. Insyaallah hujung tahun depan. Masa nak mula sem nanti baby dah besar cket. kalau tak atok dia jaga, buleh dah nak tinggalkan kat nursery.. wahhh..jauh dah planning aku. hehehe.. :D





Aku teringat masa sembang-sembang dengan beberapa orang lecturer lepas habis kelas sambil makan-makan..insiden ni kalau tak silap masa hujung tahun lepas..



"tahun depan kita cuti sem lama...dalam 5 bulan kalau tak silap.."


"nape pulak cuti lama prof??"



"pasal nak selaraskan semua universiti..nak ikut UK kot. so semua start serentak nanti bulan 9.."



"owh..i see"



"cuti lama ni nanti kamu buleh ler ngandung beranak sekali... sure ramai plan nak mengandung nanti..hehehe.."



" erk???!!"




hahaha..it turned out memang betul pun! tak lama lepas tu aku dapat tau mengandung sudaahh.. masin mulut prof tu. hehehe.. ;)



0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails