Monday, July 18, 2011

mom's orchid



pagi tadi rajin je tangan nak snap pic orked mak. kebetulan tengah banyak pokok keluar bunga. aduhai...cantik betul....jom layan pic. jenuh aku mengupload suma nih..


ni spesis murah dan senang keluar bunga. sejak pakai baja baru ni memang non stop keluar bunga...sekali kua 5-6 tangkai..fuhh..



mak suka spesis besar-besar camni..esp purple..hehe




orked lama..



ni rasanya beli kat padang besar. kat sana banyak spesis pelik dan cecantik..rege pun canteekkk punya..haha



spesis ni memang cecantik..


ni orked lama...






cantik kan?


ni aku belikan tuk mak dulu..kt sungai buloh.


pon aku belikan..hehehe


ni orked lama..




mahal wo jenis ni..huhu..tapi bunganya cecantik!

bagi aku paling cantik yang nih! huhuhu..dan agak mahal jugak orked yang ni. kalau tak silap ni mak beli masa ke padang besar, perlis.


nanti aku upload pic garden mak plak. hehe..tengah cantik suma keluar bunga. hish..sonok sonok. aku pun memang suka bunga. sejuk je hati tengok... ;)



kalau dikumpul orked mak dari aku kecik memang banyak sangat! tapi sebab asyik pindah umah, maka orked mak pun ada yang banyak mati. ni baru nak tambah lagi collection balik. nak jaga ni bleh tahan leceh tapi dah mak minat kan..hehehe...



kami suma selalu kena marah kalau tak tolong siram bunga-bunga mak..hehe..



3 comments:

Lilmai said...

bunga yg last tu sgt cantik lah :) + yg ko belikan kaler kunin+purple tu pong aku suke :)

~ez~ said...

yupp..aku suka yg last tu..sangat canteekkkk...huhu..ni masih lagi segar berbunga..rsnya dah sebulan lebih berbunga..

Lilmai said...

like!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails