Sunday, July 17, 2011

Baby's stuff

ini barang-barang yang husband dah beli tuk our baby. aku rasa macam bleh tahan banyak tapi tatau la cukup ke tak...memang tak leh nak agak. takde pengalaman. hehe



rasanya baju baby dah cukup. Tapi aku cam tak puas lak nak beli yang online jual cute miuttttt!!


ada jugak beberapa barang tak dapat beli lagi...

-cloth diapers
- nail clipper
- pembersih hidung
- barut baby
-besen mandi
-baby cot
-stroller
-car seat
-baby sling
-sabun basuh baju baby
-dettol

-breastpump
-bengkung
-tungku
-set jamu NR
-nursing bra


ha...banyak gak yang tak beli lagi. huhuhu...maybe next month la kot. ada yang boleh beli time pantang nanti. it depends la kan..


2 comments:

~Mrs Fred~ said...

Hi Ez

Byk jugak tu baju. actually baju2 baby beli sikit2 je, coz nanti mesti ramai yg kasi baju as hadiah.. hehe.. yg penting kena beli awal ialah benda2 yg kat list kat bawah tu.. cloth diapers, hmm.. baby ni byk kali poo-poo, jenuh gak if nak membasuh.. so pakai pampers murah2 je.. 3 jam sekali confirm kena tukar punya..

stroller n car seat pun kalau dpt awal bagus... time pantang nanti mmg takde masa nak berjalan.. hehe akak dulu masa dah 7 bulan semua brg dah ada. takut terberanak awal lak ke..

~ez~ said...

ha..ni yg ez tunggu komen dr orang yg berpengalaman..hehehe..

baju2 tu ez rs ngam2 je tuk salin dia.tatau la sapa yg nk bg hadiah tu kak ema.hehehe..

mak ez tak kasi pakai pampers ms awal2 tu..so kena pakai lampin or CD.tukang cuci ada.hehehe..so tak risau sgt bab tu..

stroller n car seat ez plan nk beli online je.sbb ez pun xde masa nk jenjalan shopping. yg ez beli ni pun sbb limited time nk kua dgn husband cr. so mana yg ada depan mata tu ez amik je dulu.ez dah nk masuk 31weeks ni tu yg blk kg terus sbb takut kua awal.huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails