Thursday, June 23, 2011

teropong ..... baby

masa 4bulan mengandung, kami dah scan baby. 4D lagi. aku pun ada post gambar baby hasil scan 4D tu. Masa tu 'anu' baby tak nampak sebab dia main nyorok-nyorok lak kan..jenuh pujuk suruh dia pusing bagi tunjuk sikit. hehe..but at last doktor kata berdasarkan pengalaman dia, insyaallah baby girl. but jangan shopping dulu. nanti scan lagi tuk confirm..


aku ni memang nak sangat baby girl. hehehe..so aku terus assume memang confirm la baby girl. walaupun aku takde rasa nak melawa sangat masa pregnancy nih. so aku pun beria laaaa mengait topi gegirl suma tuk baby.


husband nak ke bandung ni pun aku pesan beli la baju tuk baby girl nih. tapi entah camne, tergerak hati nak ajak husband scan lagi. nak confirmkan gender baby ni. sebelum beli ape-ape baikla diconfirmkan dulu. hehe..


semalam masa on the way balik ke selangor ni, singgah ke alor star cari klinik nak scan. pusing sana pusing sini naik tensi dengan jalan yang jam aje. so jumpa la satu klinik yang ada buat scan. but just 2D je. yang scan 4D hanya waktu malam. hish..buleh la pulak camtu kan...so nak tanak scan jelah.


dub dab dub dab dub dab.. nervous la pulak.



tetiba doktor kata.....




seee...nampak tak 'anu' dia tu?! it's a boy!


haaa?? tu jela yang aku leh cakap. terkejut!


hehehe..but still happy and smiling masa scan tu. seronok nampak baby dah cukup sifat. walaupun just 2D tapi still clear. nampak la kaki dia duk tendang-tendang masa scan tu. memang lasak anak aku ni. no wonder la it's a boy kan..huhu


husband duk sengihhhhhh je sepanjang dalam kereta. suka betul dia...katanya suka sebab tengok baby dah cukup sifat suma. but i guess dia happy lebih coz it's a boy. huhuhu... takpelah, yang penting baby sihat walafiat. baby boy or girl tak kesah..hopefully dia akan jadi anak yang baik..


btw, crochet topi dan kasut yang dah siap tu aku simpan jelah tuk next baby girl. hehe..

4 comments:

aNIe said...

Hehehe...leeya...takpelah...girl ke boy ke...yang penting leeya & baby sihat dan selamat bersalin nanti...

Anak pertama selalunya tak lah nak pilih mana2 gender... tapi kalau anak kedua memang memilih...

sheschocoholic @ leeya said...

hehe...tu la akak..dah beria igt gegirl sekali boy la pulak..hehe..insyaallah yg penting baby sihat dan selamat bersalin.. :)

Lilmai said...

yeay bestnye...

sheschocoholic @ leeya said...

best best besstttttt :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails