Thursday, June 23, 2011

defer or not?



halamak, rajin la pulak menghapdet blog sejak balik kampong sendiri ni kan..hehe..layan jelaa mak buyong sorang nih.. :)




actually, aku tengah berkira-kira lagi sebenarnya nak cuti atau tak semester akan datang ni.
due date aku kalau ikutkan hujung september. kalau ikut scan dalam awal oktober. around that time la senang kata. semester depan mula 12 september. so kalau aku beranak dalam time yang dijangka tu, aku akan miss banyak kelas. abis tu takkan la pulak aku nak ke kelas dengan jalan terkemut-kemut plak kan.. (jangan imagine plak attitude tak senonoh nih ye!). dah la baru lepas beranak, nak kena buat assignment dan project paper. aiseh..buleh meroyan aku nanti! (na'uzubillah..).




tapi, yang tak syok nya makin lambat laaa aku grad nanti. humm...





persoalannya...kalau tak defer, mampukah aku teruskan study dengan dalam keadaan baru lepas delivery baby..pastu nak buat projek paper lagi. master ni bukan macam degree. kerja@ assignment terlalu banyak. project paper aku pulak agak payah dan sama lebih kurang macam buat thesis. huhuhu..





sekarang ni more like nak defer jek. so i can concentrate on our baby. dah besar sikit nanti baru sambung pegi kelas. rasanya lebih baik macam tu kan? takpelah korban la study tu demi anak. huk huk huk.


lecturer ramai kata just proceed jek. tak yah defer. sayang masa. but aku lagi sayang kan anak. hehe..lagi pun aku yang kena tanggung dan buat semua tu..kan? hopefully, ini decision yang terbaik.. insyaallah



4 comments:

Lilmai said...

Bagus pilihan ko.sayang anak lebih!!! triple thumb up (+ jari akid skali)

~ez~ said...

haha..ni dah mmg confirm ke nama baby akid? hehe..aku xpilih nama lg.aritu nama gegirl. la ni kena pk nama boy lak..

Lilmai said...

insyaallah. amer yg pilih. aku ikut aje... sb baby boy so aku takde la cerewet sangat.. haha..

~ez~ said...

hahaha..munir pilih nama suma aku xberkenan lgsung.hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails