Monday, June 20, 2011

Buntu



entah kenapa lately ni aku jadi blur bila nak hapdet blog. bila dah log in, dah ready pic nak upload, tetiba stuck. errr...ape nak cite nih. it happened byk kali. everytime nak update jadi mcm tu. sebab tu blog ni jarang betul berupdate lately nih..

ok. two weeks back, husband ajak ke langkawi. not for our honeymoon obviously coz bawak adik and his cousin berjalan time cuti sekolah. plan asal hanya nak balik
hari. disebabkan husband sendiri dah almost 15years tak kesana. aku plak selalu sangat. last masa before kahwin la. year 2009. setahun sampai 3 -4 kali kesana. so its like aku tahu beberapa jalan dan tempat la. hehehe..poyo laks.


kat sana, nak berlagak jadi orang kaya sehari..maka hubby sewa salah satu kereta idaman aku..(banyak sangat kereta idaman ni..hehe) tapi dah try bwk rasa mcm tak berbaloi sangat kot beli. hehehe..


aku siap naik kereta kabel dan turun ke titi gantung tu lagi. if my mom tahu sure aku tak dibenarkan pegi. masa pegi ni aku senyap-senyap je tak cakap ngan my mom coz dia tengah sakit masa nih. but i told my brother la.hehe..

(6month of me..huhu.gemookkksss)

semput siuttt nak naik tangga balik kat cable car tu. fuhhhh!!!


last-last plan nak balik hari di tangguh dan kami tido di pantai cenang. hehe..oklah. semalam just RM120 tuk two queen bed. depan pantai lagik. hehe..aku mandi kejap jek. segan lak nak mandi tetengah perot boncettt nih kannn..huhuhuhu..tu pun pasal majuk sbb husband enjoy dgn trip ni while aku tensennn je memanjang. huhuhu..jeles tgk dia enjoy. haha



ok la. enuf with langkawi. aku kalau nak kesana lagi akan make sure masa tu ada byk duit. nak beli pinggan mangkuk yang cecantik. fuhh...!! teringat dulu my mom borong byk gila pinggan suma. jenuh laaa nak mengangkut. tapi skg kastam macam makin leceh. beg kena scan bagai suma. dulu takde pun..hishhh


ok. last weekend lak adalah yang paling bored to death la senang kata tuk aku. pasal apa?? husband ke kelantan n ganu. aku tak dapat ikut sbb dah 'ter' ckp kat my mom. surelaaa dia xbagi. tapi tektik mak hebat. dia tau kalau dia ckp NO kat aku sure aku ignore..so dia call my husband n ckp jgn bwk aku. huaaa!!! so aku tak dapatlah ikut. sonoklaaa husband dpt jenjalan kat sana..siap ke terengganu lagik. huhuhuhu.. why aku upset sgt?? sbb sgt susah nk dpt berjalan/bercuti dgn husband sendirik. huhuhuhuhu...


next week ni pun aku kena tinggal lagi. he's going to bandung for one week. with Raja Muda Perlis. awatlaa tak diinvite dgn wifey skali ek.huhuhu..so saaaadddddd!! benci laaa asyik kena tinggal je...





4 comments:

Lilmai said...

sangat menarik gambar kete tu zy. teringat masa g hanimon olok2 kat penang dulu bwk kawan n adik ipar... best n enjoy lah jugak.. dah bertahun tak g langkawi. ape khabar org kat sana eh?

sheschocoholic @ leeya said...

aku honimon dgn kanak2 ribena. haha..its more like mcm bwk anak2 bercuti la..haha..langkawi?camtu la..aku da byk kali pegi so biasa je. syok nak amik gambar. hehe..munir dah 15thn xkesana padahal dekat je koottt..next time nk collect duit nk shopping pinggan mangkuk. geram tgk cun2 belaka..hehe

Lilmai said...

yeah mesti best shoping bile dah ada umah sendri.. (dreaming jap.. hehe)

~ez~ said...

itu lah..sgt best! hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails