Wednesday, June 15, 2011

sumber inspirasi


finally baru siap satu set. setelah berminggu try buat..eh, okay la kan? belajar sendiri je. hehe

ni la yang aku duk ketagih nak buat. dah letih benti pastu buat lagi sampai la menjadi..ni ingat nak try buat set pattern lain pulak..with different colors. letak pic ni kat fb ada lak kawan nak menempah. aiseh..xberani lagi nak amik order orang..huhu..kalau dah pro nanti insyaallah.. ;)


apa yang buatkan aku tergerak hati nak buat crochet ni sebab kekecik dulu my mom rajin buatkan set kasut dan topi..siap sweater lagi. baju-baju dan skirt aku pun mak buatkan..so tu beri insipirasi tuk aku. mak memang menjadi sumber insipirasi aku. selalu nak jd hebat mcm dia. bleh buat macam-macam perkara. walaupun berkerjaya, tapi tak halang dia utk punya hobi macam-macam.. dari memasak, mengait, menjahit baju, jahit manik, tanam bunga@ berkebun, macam-macam lagi lah...aku memang jarang tengok my mom tu lepak duduk saje. mesti ada je benda nak buat..


aku pun kalau boleh nak jadi seorang ibu yang serba boleh. yang mampu uruskan anak dan keluarga dengan baik. tanak rumah bersepah cam tongkang pecah even kalau aku kerja..nak juga punya hobi isi masa lapang.. time management tu penting kan...hehe :)

aku pun nak jadi ibu yang beri sumber insipirasi tuk anak-anak.. insyaallah.. :)

2 comments:

aNIe said...

Leeya...dulu akak pun rajin buat... tapi sekarang dah lupa dah... tak ingat kalau nak ikut instruction kat buku2 tu...

sheschocoholic @ leeya said...

heheh..saya belajar kt youtube je akak..kdg2 tanya mak kalau xmenjadi..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails