Monday, March 28, 2011

puh! hidup lagi rupanya

hampir sebulan tak berhapdet blog ni. berhabuk habis..hehe..


ingat mcm nak delete jek. tapi sayang plak. kang jenuh plak nak set up balik. walaupun tak berhapdet tp aku selalu juga berblogwalking kalau dah bosan dan tepu sangat otak mengadap assignment yang.....masyaAllah punya la susah dan banyak!


ok. tak mau ckp psl assignment. nnt aku dan kalian skali pun muntah.


alhamdulillah syukur aku dah sihat semula..kalau nak kira percent, dalam 80%. balance tu sebab ada waktunya aku akan tingtong cam nak pitam. esp kalau drive lelama. badan rasa nak baring je. nak rehat. tapi xleh la nak diikutkan sangat..cuma kadang-kadang kalau duduk kat rumah ni aku blur nak buat aktiviti ape selain tgk tv dan tdo (lupakan psl assignment ye). kalau kat kg, pun begitu aktivitinya. my mom n ami aje la yang masak suma. even baju aku pun ada orang basuh kan n lipatkan. but not my mom la..hehe


duk sendiri aku kena buat semua tu. dan bila dah lembik memang terlantar ajelah dibuatnya..kalau ikutkan 24jam tidur pun tak cukup. 24jam makan pun tak kenyang-kenyang. bukan sebab nafsu aku nak makan sangat. kalau tak sebab fikir baby memang aku takde selera nak makan. risau berat naik over plak kan..huhu


sekarang dah nak masuk 4 bulan. aku tak pasti week keberapa. malas nk kira. hahaha..


tak sabar nk shopping barang baby. ramai cakap aku ngandung baby boy. hehe..meramaikan lagi laaa boys in our family. family aku n husband mmg sama. hanya ada sorang je perempuan out of 5. hehe..aku tak kesah baby ape. asalkan sihat sempurna..


erm, aku nak kemaskinikan blog ni. nak remove mana tak perlu. nak add shopping list or blog rujukan tentang baby dan yang sewaktu dengannya..hehe..nak ada anak dah kan. kena tambah lagi ilmu. ;)


perkara yang buat aku risau...bila fikirkan baby tu lahir nanti..what to do..what to do..


haha..


okla..nanti hapdet lagi kalau 'mood' tu datang. biasalah ibu ngandung ni, mood tak tentu hala..hehe




3 comments:

aNIe said...

Leeya... tak sabar nak jadi ibu dah sekarang ye... mesti sedang menghitung hari...

Alah.. nanti baby dah ada... pandai sendiri je ... naluri keibuan kita tau apa nak buat...

zino said...

bila ada baby nanti rajin la mengupdate balik tu hehe

sheschocoholic @ leeya said...

kak anie,

hehehe..risau sebenarnya nak jadi ibu ni akak..huhu..

uncle, yeke?hopefully la..kot dah dpt baby nnt terus xigt blog dah..hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails