Friday, March 4, 2011

latest me

how to begin?


sesiapa yang jd my friend kat fb sure tahu yang aku been warded for 8days. itu pun setelah berjumpa pakar dan aku cakap, just let me go home. im too tired to stay here.


8hari duduk wad bersalin. huhu..macam-macam perasaan ada. of course la tak boleh tido. demam kejap ok kejap tak. sampai suhu 40. dr terus suspek H1N1. aiseh!


nanti la aku cerita lebih detail pengalaman duduk spital kat wad bersalin tu ye. skg ni mood memang takde langsung nak berblog. hampir sebulan aku ignore blog ni. walaupun ada bb tapi nak menaip tu memang leteeeehhhhhh!


tambah pulak husband kena transfer ke perlis sudah dalam masa aku kat wad tu. tambah haru la dibuatnya..yeah, i know i will survive without him. what to do kan?


tangan abis luka sana sini kesan kena cucuk masuk drip berpuluh botol plus depa amik banyak gila darah aku. kejap cucuk sana..kejap cucuk sini. seriusly aku rasa mcm jd bahan experimen diorang je..sabau jelah.


dugaan memang mencabar. semalam force myself to get up to go to class. mintak pak arab temankan jadi driver sebab aku masih xde tenaga nak drive. oh, forget to mention. dari minggu lepas aku memang stay di kampung jek. tak balik umah kami lagi. cant imagine kena stay all alone for another month. haish...sabar la kan..lepas ni memang kena kuatkan semangat. ive to do all by myself. orang lain boleh, insyaallah aku pun boleh.


another thing, after abis sem ni, im going to move to perlis. stay with husband. itu juga perkara besar yang aku terpaksa buat dan sacrifice. it is not easy for me. jangan bandingkan aku dengan sesapa. aku rasa memang sangat berat nak kesana. sangat tak seronok bila fikir nak kesana. tp just fikir husband jek. huhu..aku sangat memerlukan berada dekat dengan husband. itu je. huhuhu..


sian my mom kena jaga aku sepanjang sakit ni. hmm.. nnt after pantang pun kena jaga lagi. aku ni dah la degil tak nak dengar cakap..payah la kan..hehe


i guess that's all untuk masa sekarang. bagi aku pulih mentally, physically, emotionally..etc. huhuhu..


.....................................................


2 comments:

MULAN said...

owhh.. kesian u... get well soon & take care ya..

Mrs Hakim said...

HAI IZYAN..HOPE DH SIHAT SEKARANG NI...ALLAH NAK MENDUGA KITE UNTUK MENJADI INSAN YG LEBIH SABAR LAGI..TU BARU SIKIT DIUJI..SYUKURLAH SEMUANYE MASIH DALAM LIMPAHANNYA LAGI...AND KENA TRANFER KE PERLIS TU..DON'T WORRY LAH..WALAUPUN MULA2 TAK SUKA..TAPI ADE HIKMAH DISEBALIKNYE TU...MUNGKIN DI PERLIS NANTI KEHIDUPAN IZYAN AKAN LEBIH BERMAKNA BERSAMA HB N BABY..KAK UMMI PENAH LALUI SEMUA TU...DULU TGH PREGNANT SUAMI AKAK PON TRANFER KE KUANTAN..SORANG2 NGUSUNG PERUT KAT KL..TAPI TABAHKAN HATI..SEB ADE KEGEMBIRAAN SELEPASNYE NANTI...BYK KAN BERDOA DAN BERISTIQAMAH OK...AND JAGA BABY DLM KANDUNGAN TU..BYKKAN BERZIKIR DN BERSELAWAT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails