Wednesday, December 22, 2010

moga-moga di makbulkan!




ramai pulak yang bertanya sama ada aku pregnant ke tak.



Semuanya gara-gara mengupload gambar terbaru semasa di Lumut kat facebook. Yeah, aku nampak berisi sejak kahwin. I realized that. (tapi gambar tu sebab aku pakai baju besar..huu) but its okay la... hehe..maybe im too happy kot lately nih.


Bila jumpa kat kenduri kahwin, ada ramai juga yang menegur
aku berisi. Kalau perempuan tegur, aku tak kesah. Tapi bila lelaki yang tegur, aku rasa nak sepak-sepak!




kamonnnnnn...! ko cakap perempuan tu gemok??berisi???? ape ko nak kena baling dengan kasut ke??!






siap warning aku lagi suruh jaga badan kalau tanak laki lari.
hamboi hambooiiii....... ku cili cili kaanggg mulut tu!





btw, takpelah. Lantak la orang nak kata ape. mulut orang bukan aku boleh tutup pon kan. ;p



Yang penting aku bahagia. hahaha




Yang kata aku pregnant tu, moga-moga dimakbulkan Allah..aminnnn!



sape tanak anak kan?



cuma yang aku tak gemar tu bila ada yang berkata@ bertanya....



ha, cepat la sikit dapat anak tu ye! nape tak de anak lagi??
bila nak dapat baby nih?? bila nak beri husband anak?? bila nak beri mak cucu??



aiseh, rezeki anak ni semua di tangan Tuhan. Aku bukan Tuhan beb. Aku cuma manusia biasa yang sekadar boleh berusaha dan mencuba yang terbaik. huhu... down betul. Apa-apa pun sebelum cakap@ komen@ taip fikir laaa banyak kali dulu. Especially isu-isu sensitif macam nih...



only God knows what i've been through.



apa yang terbaik, korang doa-doa kan moga aku cepat dapat baby!



amiinnnnn!!




(amni qaisara)

anak kawan husband..comel je dia. kalau aku dukung atau peluk je mesti nak tido..hehe





a day before jadi isteri. siap dengan inai lagi kat tangan. hehe..dukung anak kawan my mom. dia orang pertama datang wish dan bagi hadiah. Lupa laa nama baby comel nih..hehe

ni masa bercuti ke melaka after get married. with geng husband. see, aku dukung je amni dia elok je lelap kat bahu..hehe..adorable!



insyaAllah..ada la rezekinya. Allah Maha Mengetahui..



8 comments:

zati said...

aminnn k.izyan..heee..insyaAllah doamu pasti dimakbulkan..jangan berhenti berharap kerana Allah tak pernah berhenti memberi..:)

sheschocoholic @ leeya said...

aminnnnn...insyaAllah zati.. :)

~Mrs Fred~ said...

ez..

Allah knows what is best for both of you.. so, jgn stress.. buat tak tau jer org nak kata apa.. bukan org tu yg bagi ez makan pun.. hehehe.. tak kisahlah berisi, janji comel n happy..

kena pegang2 baby selalu.. insyaAllah ada nanti tu.. ;)

sheschocoholic @ leeya said...

Hehehe..tulah..kena buat pekak jela kan..hehe..cuma kdg2 tu naik geram juga asyik tanya bila nk dpt baby..huu..Allah Maha Mengetahui.. :) geraammmm tgk baby kwn yg comel2..xsabar je rsnya..hehehe..

Yeahhh, yg penting kita happppyyy!! Hehe..beshnyaaa tgk akak jenjalannn..ni ke India pulakk..jeles sungguhhh ;)

::~aFiFaHaNi~:: said...

slm kak ez...
sbr jela kan kak...kn best kalu insuran mulut itu wujud...

nway, td ade tgk cte ar-rayyan kt oasis..
tips dpt ank:
1) istighfar byk2, bce penghulu istighfar lps solt fardhu
2) surah ibrahim ayat38
3) SURAH Al-Anbiya' ayt 89..

mudh2an kak, dipermudahkan sgalanya..

CEO of My Life said...

seriously aku pun tak paham bila sesetengah org suka tanya soalan tanpa memikirkan apa perasaan org yg ditanya apatah lagi kalau soalan yg ditanya tu berkenaan sesuatu yg bukan berada dalam kawalan ko. Contoh, "bila nak kawen?" "bila nak ada anak?" etc... And teguran dalam bahasa/cara apa sekali pun yg membawa maksud "i think you're fat" tak patut ditanya langsung pun sbb obviously walau dalam nada apa pun soalan tu ditanya, ia tetap menyakitkan hati org yg ditanya tu..kan? dan slalunya soalan2 camtu dtg dari org yg tak close pun dgn ko, lagi la sakit hati mendengarnya.

Apapun Ez, i pray for the best for you. Insya-Allah, murah rezeki nnti :-)

sheschocoholic @ leeya said...

pipah,

mulut org kan..xleh nk buat ape la..hehe..mmg sabar jela..huhu

tq sharing the info ek..amin..insyaAllah..

sheschocoholic @ leeya said...

hajar,

tq babe. itu laaa...kdg2 aku pun pelik..ape laaa yg orang2 ni pikir??? tanya soalan yang aku mmg tak boleh beri jawapan..bukan aku Tuhan nak decide bila aku boleh dapat semua tu..it's beyond my control. huhu..

psl gemuk tu aku mmg pantang kalau lelaki yg cakap..mmg aku smash balik kaw2. suka hati je nk usha bdn kita..pastu siap komen lagi..mmg nak makan pelempang laa gamaknya..huhuhu..tp kalau ko nak kata im fat..aku tak kesahhhh..hahahaha ;)

btw, tq doakan tuk aku.. aminnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails