Monday, November 29, 2010

mertua vs menantu II



okay kita masuk part dua pulak. Part I boleh baca kat entry lepas. ;)


On friday..



Lepas subuh aku terus masuk ke dapur. Bermula lagi sesi bersilat kungfu laa di dapur. Dah dapurku ini kecik comel makanya aku tak suka orang lain kaco. wah! statement riak disitu. hahaha..kecik la weh..sempit kalau ramai-ramai masuk. Aku pulak jenis buat kerja nak cepat je.. ;). Lagi pun aku dah haramkan mak and MIL aku kaco aku masak. hahahaha..dah depa suma jadi guest aku kan.. tuan rumah la kena layan.. hehehe




Menunya..nasi goreng kampong, mee goreng basah, kentang goreng, etc. Memang macam-macam lauk sampaikan tengahari aku tak yah masak. Dalam kul 8 lebih my parents keluar terus menghala ke N9 melawak adik bongsu aku di skolah. Nak SPM ni dok sibuk mengidam nak makan KFC la ape suma.. hubby and adik aku yat suruh dia fly panjat pagar..hampeh kan abang-abang dia nih..xleh pakai katanya. hahaha..so parents aku kesana la membawa KFC tuk dia..




After my parents pegi, kami ingat nak keluar tapi sebab fikir hari jumaat so better kua lepas solat jumaat..




Dah katanya MIL aku datang kejap je kan, so cuba padatkan dengan aktiviti jenjalan. Nasib baik MIL aku suka jenjalan dan sporting. Senang ku hangkut kesana sini. Husband pun cuti on friday tu. Pepagi kami hanya lepak di rumah..hubby and BIL pi mandi swimming pool. Aku tertido bersama MIL depan tv. hahahaha..hokay ape?? tido bersama buleh mengeratkan hubungan korang dengan MIL. Tak caya cuba try test. ;)





Husband bawak kami semua ke M.A.H.A yang hanya 5min je dari rumahku. Dekat sesangat. Orang kata belakang umah je lah..kebetulan baru hari pertama, jadi memang meriah juga la..




macam-macam ada ko...........








longgar la gak lutut nak berjalan walaupun dalam tu disediakan tram, bas suma..memang tersangat la besar dan luas. Berbeza masa pertama kali M.A.H.A di anjurkan dulu..




Aku sangat geram dengan bunga-bunga yang ada tu. Niat hati nak beli tapi tengok rege cam mahal sangaaat je. Aku selalu gak belikan mak bunga kat sungai buloh tu tapi idok ler semahal itu. Maka, hanya cuci mata aje laaa ;)




MIL beli buah-buahan dan aku beli buku resepi choc. hehehehe..Pastu kami lepak makan petang kat foodcourt dia. makananannya memang wallla! nyummmmyyyyy! walaupun harganya agak mahal. huhuhuhuuu...





lepas habiskan sepetang di MAHA, kami gerak ke KL pulak. Husband bawak ke SOGO. Nak shopping sakan. hehehe..husband belikan diorang macam-macam.. seronok je tengok.. hehe..memang tengah sale kaw kaw punya laahhh.. tapi yang hairan bin ajaibnya...aku tak beli ape-ape pun...huhuhu..till now rasa pelik. ;) buleh jadi alasan nak datang lagi tu.. hahaha





Lepas habis skru lutut kaki dah longgar, kami ke uptown pulak. Sambung shopping lagik di situ. hahaha.. memang jalan dan shopping sakan!




end up aku masih tak beli ape-ape lagik. hummmm.... ;)




pas habis shopping pi pekena nasi lemak mali's corner. tapi as usual, aku makan char kueteownya lah.. nyummy!




sampai rumah jam 1 pagi lebih. memasing terus kebabommm tido..




part 3 nanti aku sambung ye..




..............................................................



skg tengah nak menyiapkan album story board customer nih..huuu





2 comments:

aNIe said...

Bertuah mertua dpt menantu yang rajin bawa jenjalan... pandai mengambil hati... mesti mertua sayang...Insyaalah..

sheschocoholic said...

hehe..alhamdulillah kak anie..saya dpt mak mertua yg sporting.. ;) aminn..insyaAllah..moga2 terus menjadi kesayangan sampai bila2.. aminnn.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails