Wednesday, November 17, 2010

cerita di hari raya aidiladha

Dah malam baru la dapat nak buat entry untuk raya. hish!



alhamdulillah, dapat juga pulang ke kampung halamanku. walaupun plan asal tak dapat nak balik sebab husband kerja. Pujuk jugak dia ajak balik tengah malam buta tadi. sampai rumah pukul 2 pagi lebih. Kat kampung tengah jam walaupun dah pagi buta. ramai balik malam-malam. tu yang jalan suma jam. memasing tak dapat nak cuti lelama, jadi semua rushing balik kampung secepat mungkin. :)



raya kali ni mungkin agak kurang meriah banding sebelum-sebelum ni. kalau aku dan husband tak balik kampung, just adik, yat saja yang ada teman mak abah. huhuhu..yang si bongsu di asrama sibuk dengan persiapan nak SPM..




lepas zuhur tadi terus gerak balik KL, my parents pun gerak ke somban bawak ketupat rendang tuk si bongsu tu. ;)



as usual, raya tak sah kalau takde ketupat rendang kan? subuh-subuh tolong mak masak kuah lodeh..rendang dah siap awal-awal. ketupat nasi dan palas just tempah je kat orang. kali ni mak masak rendang daging..nyum nyummm!! husband makan je terus puji mak, sedap. tersipu-sipu mak dibuatnya.. hihihihihihiii



keje ari ni makan tido makan tido. penangan daging punya pasal. huhu




makin bertambaaahhhla kg ku..i reeeaallly need to do something bout that. my dad pun baru buat kenyataan nak join masuk program slimming ape tah yang kosnya lebih 4k. hambik kau! totally aku tak setuju. hahaha..i recommend something tuk my dad which is aku pun plan nak makan. benda tu as a supplement tuk ubah gaya dan cara pemakanan kita.




then terus abah tanya, boleh tak terus bagi takde selera langsung nak makan??



hahahaha..klaka la abahku ni.. ;)



sekian, itu la cerita raya aku kali ini. hehehe






2 comments:

mohammad said...

salam ziarah

sheschocoholic said...

salam mohammad,

tq tq..!! nnt jemput dtg lg.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails