Saturday, November 13, 2010

baiti jannati II






okay, as promised, this entry is going to have a lot of photos. while waiting for husband get back home from futsal match with his officemates.




er, actually im waiting for my nan also. ngeee ;)




oh, and yes its 2 plus am. still awake segar bugar walaupun we have exam tomorrow.




we??




YES!




me and husband are going for mtest tomorrow.




tak tahu mtest tu hape??





alaaaa, test tuk kpli tu la which every year i took. even though im now in master programme. saja terai test la kan..dah la tu apply for sjkt. hehehe..a bit funny and
cute, my husband also apply for it. hahahaha..basically my mOm beli
the pin number for all of us. me, husband and my younger brother.



my hubby saja nak terai test kehebatan dia menjawab soalan-soalan tu yang saja apply. walaupun lepas beberapa minit isi borang kpli dah sibuk fikir pasal nak jadi cikgu. camne nak mengajar budak-budak. hahaha..comeellll!!





opps! ive gone too far away from the main topic that im going to tell u here. hehe..




on the day we were hunting for a house. our home. erm, 3 weeks after get married. i was quite terkuzut dan silent a lil while when husband told me that he planned to move
out and find our rumah kelamin. sedih sangat-sangat tapi i didnt tell him my feeling instead just agreed.








but, yes when u get married, kena la ikut husband kan. pity him kena ulang alik from office and my home for almost 2hours. sampai rumah kul 2-3 pagi. pastu pagi dah keluar lagi pegi opis.




actually, i had no idea where to stay and
just agreed with husband's suggestion. he wanted to stay
at kota damansara and i agreed without any objection coz it's TOO NEAR with IKEA+ THE CURVE!!!!




hahahaha!!!





i was planning to go there everyday tau!




but sadly, the house TOO EXPENSIVE for us to rent. actually for me. coz, i need to pay a lot for my master fees since i don't apply or get any sponsorship or loan plus im not working. But husband said it's ok and no need to worry. Tapi dia lebih kesian kan at his wife yang terpaksa ulang alik too far from U. so he suggested to find a house near my U then it would be easy for me to ulang alik. Biar dia yang jauh but not his wifey.

hehehe..suweeett! ;)





after google and search online, we found this house. actually husband dah contact the tuan tanah and planned to meet her at 700pm on the same day. this is the first house me came and i totally fell in love with this house! love the environment. very sejuk dan
nyaman! plus bersih dan masih baru!







see! cantik kann??? this is the view in front of my house. walaupun balkoni kami menghadap swimming pool and not this area tapi keluar pintu rumah still boleh tengok dari tepi.. ;)






inside the house..








the kitchen!







sangat berhabuk dan berdebu! rumah ni sangat baru and no one pernah menyewa sebelum nih. we are the first one! sedih betul kena kemas rumah nih. mengemop sampai sakit pinggang. huhuhu..pun masih tak hilang-hilang habuknya..kena beberapa kali baru hilang dan ok.




okay. all the pic are before we enter the house. hari pertama masuk. now, kita masuk bab hari pertama atau minggu pertama di rumah baru.



JUNE 2010



if im not mistaken, kami tengok rumah on wednesday
and on saturday terus
pindah masuk!






sedih my mom masa tu. she kept calling her sisters mengadu. hehehehe





our living room. hahaha..sedih siut. pakai bidai yang kami beli awal-awal sebelum masuk plus langsir aku masa kat hostel U dolu dolu..

dear hajar n fatin, mesti korang ingat lagi dengan langsir biru nih ka
n?? together with my blue pooh bedsheet. hahaha!!




i told you!! i love blue not pink! read here


ini kitchen ku.


sedih je tengok. hahaha..pakai alas kotak je.

oh, tu suma hadiah kahwin. tengkiu so much to all my friends yang
bagi hadiah. semua best-best dan masih ada yang tak dapat nak pakai lagi. yolah, sampai 3 rice cooker aku dapat. hahaha..xpe-xpe. sangat bersyukur! ;)





we had several friends yang datang rumah ni on the first week and now. i love invite friends to come and treat them with delicious food walaupun masakan ku tak la sesedap mana. plus with chocolates! hehehe




sapa-sapa yang pernah datang dari masa hanya ada tikar dan meja study abc yang kecik as a dining table dan ruang tamu yang hanya berlantaikan tiles mesti rasa teruja dengan rumah kami sekarang... hehehe




as i warning them, kalau datang our home now mesti korang semua tanak balik!



hahahaha!!





okay, this is my lovely 'aquarium'





cumeelllll!!




haruslaa sendirik puji laa kannn ;))






plus my favourite magazines. ini meja kopi kami. agak besar dan panjang and kena letak ditepi coz nak bagi ada ruang sedikit depan sofa..





jam tu hadiah dari my dearest fatin. ;) dan bekas lilin warna merah tu dari husband's friend, maria. bekas lilin depan tu aku tak ingat dari sape..tapi my friend juga rasanya. hehehe..banyak sungguh hadiah kami dapat. besh besh! yang lilin aku dah bakar tu beli kat ikea for hantaran. letak di dulang hantaran untuk husband. hehehe..ada gunanya lilin tu. my mom in law pakai aritu takde karen masa banjir teruk kat kangar. huhuhu..



ok. lets move..




and now....






presenting to you






jeng jeng jengggg..!!!!!








tarrraaa!!!





my favourite bantaaallll!!! haruslah ada pink kan??? ;) oh, nasib baik tak jumpa sofa pink. kalau tak mahu ku sujud merayu kat hubby suruh beli..





muahahahhaha!!!








sofa ini pilihan aku sebab mengikut tema kaler dinding yang memang dah sedia cat warna coklat kekuningan sikit.. my husband didnt really like this sofa sebab warnanya tak berapa cantik dimatanya. haha..





actually my husband prefer sofa kulit or pvc yang bg aku agak keras dan tak sesuai nak buat lepak-lepak or tido-tido. hehehee..




husband nak sofa yang nampak exclusive.




but i reaallly love this one coz its too comfy and i prefer to sleep here instead in the bedroom! yelaahhh, aku kan kena selalu tinggal sensorang. so boleh la jadi bedroom juga hape kat ruang tamu nih. hehe..








this carpet aku beli kat kampong masa husband ke Padang last week. sangat selesa karpet ni tau! tak caya tanya yang dah datang rumah aku. hehehe... statement poyo la pulak. ;D




btw, carpet ni sama dalam satu movie boat trip. kebetulan! hehehe..murah je pun. tak sampai RM100. tapi sedih bila rumah banjir hari tu dan karpet ni habis basah lencun. tak jadi suprise kat husband. ;(







our new tv. takde lah nak beli sampai 50 inci ke hape kan. dapat 32 inci pon dah bersyukur! ;) on the same day aku picked up husband kat lcct tu, kami terus shopping suma-suma nih.






cantik tak bunga nih??? hehehe..beli kat romantika, shah alam. lampu ikea tu beli sebelum kahwin for my pelamin. ada dua. satu tinggal kat kampung. ;D



langsir ni aku beli masa minggu pertama ke kedua ntah. di jj depan rumah with my friends. tak tahan woo pakai langsir jarang n bidai tu saje. huhuhu..orang boleh nampak dari luar.




actually, aku lupa nak snap our living room sebelum transform jadi macam ni. ada tv kecik yang di sedekah kan oleh adik aku. haha..tv kecik dia buat main ps.



rasanya ada pic tapi malas pulak nak korek cari-cari. nak upload dan siapkan entry ni pun dah sejam lebih. now dan 3 plus am. huhuhu




while watching my favourite tv show, how i met your mother! ;)


oh, forget to mention, i have my own workstation!!! ;) hehehe..husband beria sangat belikan meja, lampu study dan kerusi for me. yayyyy!!! plus ikea maliiiiii!! ;)


nanti i update lagik ye!




okaylah all. im going to sleep now.




wish us luck for tomorrow!


hihihi





2 comments:

zati said...

N yet we both (khawlah n zati) alwys being de 1st one merasai segalenye when de new things come la kan.. (particularly perabot la kan..hehehe)

nway..am hepi for u..semoga Allah mempermudahkan segalanya utk k.izyan n munir..amiinn

p/s:pasni ade bnde br jgn lupe kabar2kan pd kami..we will be 1st one merasainye..hahahha

sheschocoholic said...

yes! tu diaaa...dah buat public announcement antara orang terawal datang rumah akak..hehehe..khawlah, zati mmg sentiasa dijemput datang..esp kalau ada sumthing new inside the house! hehehehe..

oh, btw, after korang datang, we went to ikea beli meja study akak! hehehehe..sungguh exclusive..hehehe..nnt datang lagi ye..plus ive toooooo manyyyyy ikaannnn dalam balang tu..sian kena himpit2..heee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails