Wednesday, August 18, 2010

roti jala lalalalalalalalalalalalllaaaaa!!!

tajuk tak semenggah!


hari ni confuse aku dibuatnya. Datang kelas 230. Tunggu hampir sejam tapi tak muncul-muncul kelibat classmate dan lecturer. Aku salah dengar ka? kata last week takde kelas. Takkan minggu ni sekali. Agaknya lecturer cancel kelas sepanjang bulan puasa kot?


Pulak tu aku takde ambik contact number. aiseh man.




consufe. Tapi dalam hati suka.




keh keh keh




Dah takde kelas. Balik la rumah. Singgah pasar borong selangor nih. Teringin nak beli periuk belanga. Opps..bukan, barang-barang nak buat kuih. Tapi microwave pon takde. cehh!




Takpe. Beli dulu. Cukup bulan, agak-agak moOd husband okay leh paw dia oven satu.hihihihi




Tiba-tiba teringin nak buat pai tee. Tapi bila dah sampai rumah dan google resepi, bahan-bahan penting takde pulak. so cancel. Buat la roti jala. Ternampak my mum on YM.



YER kawan-kawan. Mak aku dah aktif balik dengan YM dan FB. abis dikomen kat semua. Terus la tanya mak camna nak buat roti jala yang bombastic tu. Rupanya senang ja! Tu laaa..duduk dengan mak bukan nak ambik port camna dia buat. Dah duk sendiri baru terkial-kial nak belajar.



bak kata orang putih..
better late than never!




hahahaha..


Bahan-bahan ROTI JALA :

2 cawan tepung gandum
1 biji telur
air secukupnya
sedikit garam
pewarna kuning
ada yang suka buh santan or susu cair. Tapi aku punya version simple je. hihi
blend suma bahan-bahan tu. senang dan jimat masa!



;)

pastu apa lagi..



menjala laaa kat kuali tu.


Okay. Roti jala ni sedap makan dengan kari.


memang terbaik lah! tapi sebab aku malas nak masak kari hari nih. Makan dengan sambal ikan bilis dan rendang daging yang dah jadi macam serunding.


okay hape?


still sedap juga.

(gambar sambal ikan bilis takde ambik sebab masih dalam kuali. siap ada daun pisang lagi youuuu!! )

hehehe





selamat berbuka!




.........................................................

buat kesekian kalinya gue terpaksa berbuka sorang-sorang lagi. aduhhh....





layan la video ni sementara nak tunggu waktu berbuka..sure tak bosan..hehehehe..jangan tahan gelak ye!



4 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

aahhhh laaa siap dgn daun pisang lagieeeee...
syabas bette! ;D hehehe

leeya said...

kak verde,

daun pisang tu yang maahhhaalll tauuu..hihihi..

aNIe said...

Leeya...ari tu akak pun first time buat roti jala...mungkin tepung tercair...jala tak menjadi sangat...

leeya said...

kak anie,

owh..yeke..mmg kalau cair tak brape jadi..kena try lagi..hihihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails