Thursday, August 12, 2010

Haramkan Blackberry?

erk..aku ketinggalan beberapa hari tentang isu ni. Tu la pasal tanak tengok berita. On je tv tapi mata khusyuk ngadap laptop.

berdasarkan ape yang diberitahu disini penggunaan bb di malaysia tidak akan diharamkan. Hanya negara Arab Saudi dan UAE yang mengharamkan penggunaan bb. Tapi ada pulak yang kata mereka belum haramkan. erk, confuse la..

Tapi bila terbaca info dari seorang 'friend' di fb yang beritahu Malaysia akan haramkan penggunaan bb dalam tempoh seminggu..buat aku tak senang duduk.


biar betol????!!!

Aku baru pakai dua bulan bb ni. Husband belikan sempena hadiah perkahwinan untuk aku. sedih siut kalau tak boleh pakai dah. sob sob sob


terus bbm husband tanya betul ke tak info tu. (biasanya dia mesti dapat tau news lebih awal dari orang lain..). Dia kata takkan diharamkan..so no need to worry.



Tapi harap-harap memang betul la takkan diharamkan. Kalau betul mengancam keselamatan negara, mesti ada solution lain selain diharamkan. Sebab function bb ni lebih kurang je macam phone lain..abis tu takkan nak diharamkan pulak semua phone..

(pic from google)

2 comments:

aNIe said...

Leeya...mintak2 jgn lah diharamkan...cik abang akak tu guna bb...tapi dia tak berapa pandai nak gunakan ia sebagai smartphone...nak ngendeng kat dia...tapi kalau dah diharamkan...takde makna nak mengendeng lagik

leeya said...

ha..tu la akak..hopefully tak diharamkan..rsnya mmg ramai yg pakai bb skg..murah n jimat jugak la..bg org yg sentiasa memerlukan connection dgn internet dimana2..

akak nk ngendeng mintak iphone terus la kak..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails