Friday, June 18, 2010

rumahku syurgaku



Title baru ni buat aku makin hilang mood nak berblogging. Selepas dua minggu berkahwin, husband decided nak cari rumah dan menyewa. Sian dia berulang alik dari rumah aku ke KL yang mengambil masa 2 jam. Dah la kerja tak tentu masa..sampai rumah 2 pagi. huhuhu...


lokasi yang husband pilih mula-mula di kota damansara..tapi last minute ubah ke seri kembangan...atas alasan yang tertentu..eceeeehh!

beria la aku search macam-macam rumah...sekali bila datang je ke apartment ni..terus cakap dengan husband..deal la terus. dah fall in love la dengan kawasan ni..

sangat bersih, cantik dan nyaman!

hehehe..

maybe sebab masih baru dan belum sepenuhnya diduduki orang.


keesokkan harinya kami terus angkut barang dan berpindah. bawak sikit-sikitlah kannn..tu pun sakit satu badan mengangkut barang-barang tu...huuu



ini pertama kali aku duduk menyewa sendiri. Habis belajar dulu terus duduk rumah dengan parents..n my mum macam agak terkejut bila aku beritahu nak pindah..mungkin belum bersedia..



semalam my mum datang melawat...so far nampak macam dah okay..yelah, lepas ni xde sape nak temankan dia dirumah kalau my dad kuar 'outstation'. Tapi nak buat macamana kan? aku ada tanggungjawab lain..

takpe, lama-lama nanti dia akan biasa.. :))


okay..sekarang kami tengah plan nak mendeco deco kan umah ni. Husband pun ada taste tersendiri jadi kena la bertolak ansur memilih yang terbaik..cuma yang tak bestnya waktu kerja dia yang agak tak normal tu..haha..sejak world cup ni dia ditukarkan ke meja sukan..masuk kerja kul 3 petang..balik kul 1 pagi. huhuhu..nak ajak berdating pun susah tau!

tapi nak buat camne...dah kerja kan? yang tak kerja ni kena duk diam-diam..hihi


okay guys..have a nice weekend!

;)

2 comments:

suezensuzanna said...

wow wow wee!!!!!!!!!!!

house warming....jemput den:)

leeya said...

haha..tunggu aku penuh kan rumah dgn perabot n brg2 yg sepatutnya ye..hehe..masuk dgn lenggang mak limah je nih..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails