Monday, June 28, 2010

dijangkiti virus yang sangat bahaya!! ;))

assalamualaikum w.b.t

hi all!!

dun worry..bukan virus H1N1 ke ape..









kena jangkit dengan VIRUS MALAS!!





lama betul bertangguh nak update cerita terbaru. Sungguh. Berkali-kali sign in dan bersedia nak taip entry. Tapi tak menjadi pun.


Sindrom malas. padahal duduk rumah aje pun. Dah malas ni memang takde ubatnya.


Hari ni genapla sebulan kami berkahwin.




Masih dalam mood menyesuaikan diri dan keadaan dengan kehidupan yang baru.


Alhamdulillah..semuanya baik-baik aja. Yeahh..perkahwinan memerlukan tahap kesabaran dan rasional yang tinggi..


hihihi..




Biasalah perempuan ni bila time moody dia datang..adehh..macam ribut taufan pon ada!




that's include me laa..




hahaha..pity my husband.



Alhamdulillah, result dah dapat. Aku punya permohonan untuk sambung master di'approve'kan. InsyaAllah dua minggu lagi dah masuk kelas. Yeahhh!! back to school.




2 tahun meninggalkan zaman U dan sekarang nak mula balik...macam-macam perasaan ada. Yang pasti, keadaan mesti berbeza masa buat first degree dulu kan? masa tu memang kanak-kanak ribena lagi. Asyik keje nak memonteng kelas aje. Overslept!
hahaha..


alasan yang sangat tipikal!




lepas tu buat assignment pun last minute. Mula la tak tido malam bersengkang mata buat semua kerja. Bila dapat duit PTPTipu tu...memasing plan nak keluar shopping. But this one not include me since aku dapat hanya sekadar cukup bayar yuran.. so just tengok kengkawan berjoli katak la..


hehehe..




takpe, tak yah kena bayar banyak kan?



:))

okay.enuf bout that.




weekend yang lepas kami ke Melaka untuk aktiviti reunion geng husband. First time kami bercuti bersama selepas kahwin. Kiranya pre-honeymoon la ye..

Tido semalam di Shah's Beach Resort. Pemandangan sangat cantik dan suasana di resort pun sangat menarik. Landscape yang best! Cuma yang kurengnya..kawasan yang agak sempit. Swimming pool pun kecik. But aku takde pun berminat nak mandi. hehe..


Memang menyeronokkan bercuti ramai-ramai macamni. Kawan-kawan husband pun bawak family masing-masing..dan ada juga yang bujang turut join sekali. Memang happening!! Semua sangat baik dan sporting.




petangnya husband and his friends bermandi manda di pantai tu..haha..memang seronok dan kelakar tengok bapak-bapak orang mandi dah macam kanak-kanak ribena nih..cuba tengok salah satu aksi suami aku tu...


dah mcm ultraman taro nak terbang ke langit je kannn..

hahaha



Makan malam di umbai yang sangat mengenyangkan walaupun ketam yang diorder tu semuanya berbau asid (huuh! kami suma pelik macamana boleh bau asid busuk kat ketam-ketam tu). But yang lain-lain suma memang sedap. Buatkan perut memasing buncit!

haha..

Part yang tak bestnya, masa yang sangat singkat dan sekejap. huhu..rasa tak puas nak berjalan-jalan dengan husband. Yeah, walaupun kami duduk sekali tapi sebab komitmen kerja husband yang tak tentu masa sekarang, sangat susah untuk kami keluar berjalan-jalan @ bercuti @ berhoneymoon.



My brother and sis in law ada hadiahkan pakej honeymoon kat phuket tapi terpaksa postpone dulu ke satu tarikh yang lain. Tunggu sampai habis world cup ni, baru waktu kerja husband back to normal.



cant wait! ;)




.....................................................




2 comments:

aNIe said...

Bertuah ada isteri pandai shoot gambar cantik2...dpt buat aksi Ultraman...hehehe..

Seronok ye leeya...dpt cuti2 dgn suami tersayang plak tu...

Takpe...bila dah senang nanti boleh lah pi jenjalan kan?

Selamat belajar semula...semoga berjaya...

leeya said...

kak anie,

hehehe..dia la seronok sbb byk gambar dia..bila ajak ambik gambar sesama dia xnak pulaakkk..huu

hehe..mmg seronok akak..relax2..

ameen..insyaAllah..thanks akak.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails