Wednesday, December 30, 2009

Sujud syukur padaMu



Alhamdulillah..

Itu la ungkapan yang tidak henti-henti aku lafazkan..beryukur dengan apa yang diberi padaku..kegembiraan dan bahagia yang tak pernah aku rasa kan sebelum ini. subhanallah.. :)

Kisah kami yang tak mungkin dapat difahami oleh semua buatkan ramai tertanya-tanya. Apa yang aku boleh katakan, ini jodoh yang ditentukan Tuhan. Kita merancang dan Dia yang berhak menentukan apa yang terbaik untuk kita. Walau apa pun, aku sangat-sangat bahagia dan gembira. Sudah bertukar status menjadi tunangan orang dan mula buat persiapan untuk majlis nanti..risau juga dengan kata-kata orang. Zaman bertunang ni banyak dugaan dan cabaran. Harap-harap semuanya okay. Tak lama pun. Dugaan itu datang tak kira la bertunang atau tak. Kalau dah jodoh, berlari kehujung dunia pun tetap bersama juga kan?

Apa pun, aku berharap semoga hubungan yang terbina ini sentiasa mendapat keberkatan Ilahi. ameen..

Masa hari kejadian tu, memang happening dan kelakar jugakla. Janji dengan pihak lelaki kul 11 pagi. So aku mmg bajet masa ngam2 la. Mula bersiap dalam kul 9. Make up sendiri jadi ambik masa agak lama sikit. Haha..masa tu dengan lilly je. Entah camne, dalam kul 1020, pihak lelaki dah sampai. So aku menggelabah la.Lilly kata relax sebab sure dioran berbincang dulu. Jadi, aku ke bilik belakang untuk simpan barang-barang make up. Tiba-tiba terdengar mak long jerit panggil aku. Menggelabah aku berlari angkat kain ke bilik depan. Hahaha..kelakar sangat-sangat.Bakal mertua dah tak sabar nak sarung cincin dan gelang. Aduh...penat gelak bila ingat balik...

Agaknya sebab kami tak pernah bersua muka langsung sebelum ini buatkan family dia tak sabar sangat nak berjumpa. hehehe...


(alhamdulillah..dapat mak yang sweet dan family yang happening.besh!)

Okayla..cukup cerita tentang itu. (^o^) lama-lama nanti makin jiwang pulak entry ni.. haha..

Petang ni abang yang duduk jauh tu akan pulang bersama isteri tersayang. Lepas kahwin sampai sekarang tak pernah balik pun. Sian mak asyik sebut-sebut je. hampir setahun tak jumpa anak kesayangan ni.. hehehe...Moga-moga mereka selamat sampai..Kami akan ke KLIA menjemput. Tapi kakak ipar akan terus naik flight ke Kuantan sebab adiknya akan bernikah jumaat ini. Abang aku pulak ada urusan penting khamis pagi. Jadi kami sekeluarga akan ke Kuantan selepas selesai urusan abang tu. wahh..berjalan sakan la.. :) boleh snap itu ini. Abang pun sure bawak balik D80 dia. hehehe..besh besh..

Okayla..have a nice day semua!


0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails