Saturday, August 3, 2013

Ikan bakar berempah

Assalamualaikum..


Dah macam blog masakan pulak asyik update pasal makanan. Nak update pasal diri sendiri tgh mood tak best.

Hari ni teringin nak buat sendiri ikan bakar berempah. Bila beli macam tak puas hati. Dah la mahal pastu kalau tak sedap memang tak best lah. Rasanya ramai dah tau buat kan.. Just blend je bawang cili suma..campur serai halia..aku tambah ketumbar n jintan. Blend semua dan tumis. Dah tumis sampai masak leh la perap kat ikan atau ayam yang nak dibakar tu.. Aku perap lama la jugak. Then bakar!

Walaupun duduk umah taman tidak menghalang untuk bakar guna arang ye.. Habis berasap satu rumah. Hehe..


Ok tu je babai!

2 comments:

suezen said...

ooo babe! cm sedapppp!!!!

~EZ~ said...

Try buat..hehe sedaapp..buat air asam kerisik weh..marvelessss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails