Tuesday, August 6, 2013

Check up @ 14weeks

Assalamualaikum..

Sekarang ni once tau preggy dah boleh terus buat buku pink tu tak perlu tunggu sampai 2bulan ke atas mcm dulu..aku terus buat masa dlm 6weeks aritu..lgpun klinik desa ni sangatla dekat dengan rumah.jalan kaki pon boleyy tapi aku idaklaaa jalan kaki. Haha

Seronok check up kat klinik desa ni sebab tak ramai orang dan sangat selesa. Tak perlu tggu berejam nak check up. Tapi kalau ada problem kena pulak pegi klinik kesihatan kat arau. Yang ni memang tak best sebab kena jalan jauh untuk hantar urine sample kt lab.klinik ibu mengandung kat hujung pulak tu.plus kat KK memang sentiasa ramai orang. Huhu


Dulu masa aisy aku pernah la buat check up kat klinik kangar. Lagi best sebab besar dan sangat selesa. Plus tak perlu jalan jauh nak hantar urine sample tu..pastu nurse2 pun okaylah takla mulut laser macam kat kk tg krg. Huhu


Tapi aku sebulan kena dua kali check up. Sekali di klinik desa dan sekali dengan pakar OnG kat spital kangar. Sebab pregnant twins. Doktor takut ada problem sebab babies kongsi satu uri saja.

Tadi nurse bebel sebab berat aku naik 2kg sebulan ni. As for me aku lega sikit sebab timbang kat rumah naik 5kg. Hehe..dia kata awal2 ni boleh naik 0.5kg saja. Dulu nurse tak pnah bising kalau berat naik lebih sikit asalkan aku sihat walafiat.. Tapi aku diam jela..dah dia nak bebel malas nak layan. Haha


So next check up dengan pakar. Hope dah boleh nampak gender suma.. Hihi.. Bleh mula shopping sikit2. Twins you! Semua kena double. Hehe..


Oklah bye!

2 comments:

suezen said...

babe! selamat ari raye yer

~EZ~ said...

Tq tq.selamat hari raya to u too! Enjoy ur holiday

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails