Monday, July 30, 2012

fuh! fuh!

Assalamualaikum,


erm, macam lama je tak berupdate. bila nak update tak tahu nak cerita apa pula. ish ish..


macamana puasa? hope takde yang ponteng tanpa sebab la ye.. last year puasa ku ponteng dua hari walaupun sepatutnya boleh puasa penuh. Yela time tu sarat sangat mengandung dah kan. sehari ponteng sebab dah tak tahan sangat. second sebab kena 'seluk'. doktor kata batal puasa. huhu.. ;(



sebenarnya aku berharap dapat la lost weight bulan puasa kali ni. rasa macam ada beberapa kilo yang payaaaah sangat nak turun this time. haih. tapi bila timbang aritu macam tak berubah je. hadoi..macamana ni? ramai kawan-kawan update kat fb yang dah hilang sampai 5kg la.huuu..jelesnya! rasanya memang kena tolak ketepi nasi la.. payah sikit sebab hubby nak berbuka mesti dengan nasi. sahur pun nasi. jadi aku selalu 'tumpang sekaki' makan sekali nasi tu. hahaha.. parah betul.



oklah hope dua minggu ni boleh la berazam turun berat lagi. =)



aku agak sibuk sebenarnya kat dapur ni. buat kek je hari-hari. eh, almost everyday lah. asalnya buat upon request. Tapi bila MIL suh buat tuk bawak ke sekolah dia, terus jadi kena buat banyak. aku pun buatla beberapa kek dan cupcake yang agak jarang jumpa di kedai kek disini macam carrot cake, red velvet cupcake, rainbow cupcake. ni tengah nak buat kek strawberry, blueberry, kiwi, mocha dan macam-macam lagi? haha..kalau mampu laaa.. buatnya tunggu anak lena baru bleh bancuh bahan2.huhuhu..



oklah. tu je nak membebel. bye!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails