Thursday, June 7, 2012

stress mommy

Assalamualaikum,



aisy dalam frasa menguji kesabaran maknya. huhu..dia berubah perangai so aku ambik masa nak adjust dan faham. semua berubah. makan dan minum susu payah. kena ikut mood dia.ada waktu aku buat tak mau minum langsung. bila nak minum terkurang pastu merajuk. bila dah merajuk nak pujuk punyalah payah. hadoi..perangai sapa aisy ikut nih? (buat-buat tak tahu..haha).   makan tak laju macam dulu. especially bubur nasi. bagi biskut baby, yogurt boleh habis berbungkus-bungkus.huhuhu..td aku guna trick bagi yogurt satu bekas kecik tu then baru bagi bubur. nak la makan separuh. kalau tak dua jam pun tak habis2 buburnya. kalau pasta makan laju gak. esok ingat nak buat kentang je tuk dia.



pastu kalau dah terjaga even pukul 3 pagi, nak tidur balik punya lah payah! dia cakar muka aku habis calar balar.huhuhu..sampai ke pagi aku tak leh tidur.macam-macam akal dia. sabar jelah kan.. manja habis budak sorang nih. geraaam je tengok gaya dia tuh.huhu



aku tgh stress nak siapkan research article and submit selasa depan. isnin depan plak exam. satu hape tak study. hmm...habis sem kena balik perlis pulak. huhu




ntahlah..banyak benda buat aku stress. nak cakap pun menambah sakit hati. orang hanya pandai cakap je, bila dah kena kat batang hidung sendiri baru tahu rasanya macamana..kan?


dah baik aku stop. tengah mood negative.


.

2 comments:

~Mrs Fred~ said...

Ez,

xpe, byk2 sabar2.. time2 skrang mmg mata lebam2.. and bab makan tu pun kena sabar, x leh paksa.. kalau paksa mmg lepas2 tu dia x nak mkn langsung.. yg penting in a week nutrien dia cukup..

good luck exam! ;)

~ez~ said...

kak emma,

susu pun xmau sgt la akak.dulu sampai 25oz siang aje.skg 10oz pun payah. makan tu xpe lagi sbb ada lg benda yg die suka makan.rsnya yg buat ez stress ni sbb xleh fokus buat esaimen suma..huhuhu..ez tgglkan die kejap kt kerusi makan basuh tgn pun nangis merengek.kuat merengek tu yg geram.manja ngada2 betul!haha..dulu xmcmtu..tah ikut sape tah.hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails