Friday, January 13, 2012

tomorrow's baking mission!


Assalamualaikum,



alhamdulillah..last nite selamat sampai kampung ku after maghrib. But the moment husband kiss me saying goodbye, i miss him already. haih..sabar. Soon we will meet again, insyaallah. :)



a few weeks ago i watched one episode of kuliah masterchef malaysia dimana chefnya tengah mengajar buat creampuff. aduh!! terus hatiku melonjak-lonjak nak buat. Tapi sebab kat rumah mil takde oven, so tak dapat nak buat. dalam kepala aku hari-hari dok fikir pasal creampuff nih. Tak sabar nak try buat. Lagi pulak yang version masterchef tu sangatlah menggoda ye! disebabkan tak sabar sangat nak buat, aku cuma dapat buat puding kastad jagung jek. hahaha..
jadiklah kan..ada kastad juge..hahahaha..




lebih kurang camnila kot..tapi dalam masterchef tu lagi gempak lah..heheh...dia letak custard cream, whipping cream dan buah-buahan kat tetengah tu..perghhh!! memang meleleeehhh je air liur aku tengok dorang makan dalam tv tu. hehe..


so tadi dah sempat mintak hubby bawak ke kedai bakery beli bahan nak buat. insyaallah tomorrow's mission nak buat. hihihi..hope menjadiklah..



kalau menjadik, aku post kat blog ye! :D

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails