Monday, January 2, 2012

Oh ombak rindu

Assalamualaikum,

Yeah, I know it's too late for me to review about the movie. I watched the movie at astro first so lambat la kan..

Overall the movie is okaylah. I like it. Especially the scenery. Pemandangannya sangat cantik! And I reaaallly love the house..uma yang izah stay tu. Umah harris pun nice! At first when I heard maya karin akan pegang watak izah,rasa cam tak kena pulak dengan dia. Coz in the novel we're all imagine izah tu original muka melayu bukan pan asia la.huhu.. Tapi bab lakonan,perghh!! Memang best la maya karin. Meresaaap ke hati gituu. Aaron Aziz is a good actor as we all know it la kan..bgla watak ape pun tetap menjadi. And I love dia punya music background. Semua lagu-lagu sangat kena dan meruntun jiwa. Hehe..


Now what I don't like pulak.. Lisaaa!! Adoi..tak kena langsung gaya dia dalam tu. Yes,dia cuba jadi lain dengan bawa watak tu tapi rasanya xmenjadi. Menyampah btul bila sikit-sikit jerit. Siap ada sebut sial tu. Then, tudung yg izah pakai. Mana ada orang kampong pakai tudung cenggitu lagi. Ingat orang kampung ni kolot sangat ke. Boleh pakai tudung bawal tu tapi pakailah elok2. Aku rasa tak kemas lgsung.huuu..


Emm..to those yang baca novel mesti layan movie ni. Tapi bagi orang yg tak baca akan jadi xberapa faham. Like my husband. Banyak benda dia xfaham and kept asking me. Ada banyak part yg menarik patut di highlightkan tapi they don't put it in the movie. Yeah,limited time. Bila tengok mula-mula lagi came out from my mouth,nape cite ni nampak cam laju dan kelamkabut. Huhu.. But takpelah..kalau buat drama bolehlah pepanjang meleret-leretkan..


I will watching this movie again and again. Hehe.. :D

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

Lilmai said...

aku pon br menonton di astro 1st.

~ez~ said...

owh same ler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails