Wednesday, November 2, 2011

'Batuk' di pagi hari

Assalamualaikum,


It's almost 4 in the morning and I'm still not sleeping. Melayan si kecik td buat mata jadi segar pulak. Well, biasalah ada baby ni. Dua tiga jam sekali sure 'berbunyi' kelaparan.. :)


Too many things in my mind rite now. Lately ni banyak benda yang jadi buat emosi dan fikiran aku kacau bilau. Plus, takde ape yang aku boleh buat melainkan kena terima aje. Cuma aku ralat..bila aku dipandang rendah hanya kerana aku tiada pekerjaan hebat dan bagus..banyak perkara aku disisihkan hanya sebab isu itu. Kadang-kadang aku tertanya juga, how do they describe me?apa kelebihan aku dimata mereka?sebab all this while,hanya yang buruk @ kelemahan dihighlightkan..


Entahlah. Sekadar lepaskan perasaan ni. Macam batuk-batuk sikit buang kahak. Lagipun takde ape yg aku boleh buat pun. Dah memang aku tak kerja,so kenalah sedar diri dan ukur baju di badan sendiri.. Insyaallah,adalah rezeki untuk aku satu hari nanti. Ameen.. Sabarlah duhai hati...


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

4 comments:

~Mrs Fred~ said...

Ez! Siapa yg ckp mcm tu?? U've got the most amazing and challenging job in the world now - being a mother. Tp tulah mentality org kita ni, semuanya nak besar, keje besar, gaji besar, kete besar..

I've got many frens yg Ada degree n masters, Dr lg, yet diaorg still pilih nak jd housewife.. If kt oversea, itulah keje yg they are very proud of.

Xpelah, sabar byk2 ek.. Susah nak ckp ngan org yg low mentality n typical ni, so jgn layan k.. Jgn rasa diri disisihkan, ez kena tunjuk yg u r same or better lg dari diaorg.. Take care k!!

~ez~ said...

hmm..yeah,ez mmg suka jd housewife.i love being fulltime housewife and mother. tp tu lah..ppl around me yg buatkan rasa macam im useless sbb no job and asyik bergantung hidup kat orang lain.. what to do. i need to find a job la someday..insyaallah..huhu..

yaya k said...

ez,jangan ko emo2..
sabar.. mesti banyak mau sabar
pasal kerja tu, hanya Allah jer tau bila ko blh dpt kerja.. lgpun, your lil one still need you for the time being. raise him and be proud of it.

Molot orang memang susah nak jaga..
Sabar banyak2 ye..

I'm with u. :)

~ez~ said...

dayah,

takpelah..alhamdulillah..aku ok.cuma tu lah..down sikit2. tp insyaallah satu hari nnt ada juga rezeki tuk aku.. i love spending time with aisy..kdg2 nk mandi pon berat nk tgglkan die..hehe.. tq dear

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails