Sunday, August 21, 2011

sang kelawar

oh my. Try to sleep but still tak boleh. So try to fulfill my time, read something bout pengalaman ibu-ibu yang dah bersalin di sini. Memang membantu la..Ada info yang menarik untuk tambah pengalaman..


Antara yang menarik tentang breastfeeding ni, kebanyakan ibu mengeluh sebab tak mendapat sokongan orang sekeliling. Kadang-kadang husband pun sama. Atas alasan baby cepat menangis sebab susu keluar lambat or susu kurang. Maybe sebab baru lagi nak sesuaikan diri, so lambat sikit produce milk. Agaknyalah..so bila orang sekeliling tak support dan bising kat ibu suh bagi susu cepat, makanya si ibu ramai yang give up nak fully breastfeed baby.


hmm..Insyaallah orang sekeliling aku support kot. My mom dah awal-awal suruh susukan baby aje tak yah guna FM. I hope my husband will give full support to me too. :)



satu lagi masalah yang me and husband hadapi sekarang ni bab pilih nama baby. Till now we havent decide nama baby lagi. Apa yang husband suka, aku tak suka. Apa yang aku suka, husband tak suka. Bila nama yang kami berdua suka, ada pulak kawan yang baru deliver anak dah pakai. Aiseh, tak komersial la nama anak aku nanti. *panggg sedas!* hehehe



Tadi akhirnya jumpa la satu nama yang aku suka, tapi memerlukan lagi satu nama tuk digabungkan. Sebab maybe nama tu nak digunapakai tuk anak-anak seterusnya. *dah plan sesiap..* hahaha



Maybe kena solat istikharah kot baru dapat nama yang berkenan dihati. hehe..aku suka nama yang senang dipanggil tanpa perlu disingkatkan. kalau boleh nak panggil nama penuh je.. :) hehe..


hemm..entah kenapa sejak balik sini, i really want to take pictures with husband before beranak nih. Nak ambik gambar bedua puas-puas. Tapi rasanya hasrat tu tak dapat dipenuhi kot. Aku hanya dapat jumpa husband masa raya nanti. Itu pun tak pasti lagi raya keberapa. sob sob sob.




Kalau beranak before raya ni memang lagi la tak dapat kan. entahlah..tak tahu la budak kecik ni nak keluar bila. Kadang-kadang macam ada tanda dah. Tapi kejap ada kejap tak. huhuhu..Jadi makin tak sabar plak aku dibuatnya. hehee..





0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails